Retail

DAN ARMEANU (ASF):România, aleasă în Comitetul Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Ziarul BURSA #Companii / 12 noiembrie 2019

DAN ARMEANU (ASF): IOPS este cea mai reprezentativă organizaţie internaţională în domeniu, are 87 de membri şi reuneşte autorităţi de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdicţii din întreaga lume.

DAN ARMEANU (ASF): IOPS este cea mai reprezentativă organizaţie internaţională în domeniu, are 87 de membri şi reuneşte autorităţi de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdicţii din întreaga lume.

Ţara noastră, prin intermediul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), reprezentată de către domnul Dan Armeanu - vicepreşedinte al Sectorului Sistemului de Pensii Private, a fost realeasă pentru un mandat de doi ani (2019-2021), în poziţia de membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS). În prezent, IOPS este cea mai reprezentativă organizaţie internaţională în domeniu, are 87 de membri şi reuneşte autorităţi de supraveghere ale sistemelor de pensii private din 77 de jurisdicţii din întreaga lume, inclusiv Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi Banca Mondială, care participă în calitate de membri asociaţi. Comitetul Executiv este principala structură de conducere, care stabileşte obiectivele organizaţiei, coordonează activitatea şi asigură gestionarea corespunzătoare a resurselor acesteia.

România, reprezentată de Autoritarea de Supraveghere Financiară (ASF) în calitate de membru al Comitetului Executiv va fi implicată în consolidarea principiilor privind activitatea de reglementare şi supraveghere a sistemelor de pensii la nivel internaţional.

De asemenea, alegerea în Comitetul Executiv confirmă recunoaşterea de către membrii IOPS a interesului şi contribuţiei României prin intermediul ASF - Sectorul Sistemului de Pensii Private, la proiectele privind elaborarea de standarde, principii şi bune practici în reglementarea şi supravegherea sistemelor de pensii private.

Scopul principal al IOPS este de a îmbunătăţi calitatea şi eficacitatea supravegherii sistemelor de pensii private din întreaga lume

IOPS este un organism internaţional independent, ai cărui membri sunt reprezentaţi de autorităţile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. IOPS acţionează în vederea stabilirii standardelor în ceea ce priveşte aspectele legate de supravegherea şi reglementare pensiilor, promovează cooperarea internaţională în domeniul supravegherii pensiilor, oferă un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii şi promovează, conduce şi facilitează cercetarea, în cooperare cu organismele internaţionale relevante.

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro