DATORITĂ REZULTATULUI DIN ACTIVITĂŢILE FINANCIARE Meta Estate Trust obţine un profit de 0,7 milioane lei, în prima jumătate a anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2022

Meta Estate Trust este ultimul emitent listat în Piaþa AeRO a Bursei de Valori Bucureºti (BVB), după derularea unei oferte publice iniþiale de vânzare de acþiuni ordinare, clasa A, în urma căreia a atras 14 milioane lei, din cele aproape 30 de milioane pentru care fusese lansată operaþiunea de piaþă.

Meta Estate Trust este ultimul emitent listat în Piaþa AeRO a Bursei de Valori Bucureºti (BVB), după derularea unei oferte publice iniþiale de vânzare de acþiuni ordinare, clasa A, în urma căreia a atras 14 milioane lei, din cele aproape 30 de milioane pentru care fusese lansată operaþiunea de piaþă.

Pierdere din exploatare de 0,48 milioane lei Acţiunile companiei se tranzacţionează sub preţul din IPO

Furnizorul de capital pentru investiţii imobiliare Meta Estate Trust (MET) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, un profit net de aproape 0,7 milioane de lei, marcând trecerea de la pierdere din primele nouă luni de activitate, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oriol Casellas Deig, directorul general al companiei, a spus: "Primul semestru din anul 2022 a fost marcat de implicarea societăţii în 19 proiecte imobiliare şi realizarea de investiţii totale de peste patru milioane de euro. De asemenea, în primele şase luni ale anului, am realizat exit din patru proiecte, cu un randament mediu brut înainte de cheltuielile generale de peste 20%. Astfel, la 30 iunie 2022, portofoliul nostru de proiecte cuprindea 17 proiecte amplasate în cinci oraşe din ţară".

Pentru primele şase luni ale anului, veniturile totale ale Meta Estate Trust s-au ridicat la 4,15 milioane de lei, cele din exploatare fiind de 2,95 milioane de lei. Cheltuielile din exploatare au fost de 3,43 milioane de lei, astfel încât în prima jumătate a anului compania a avut o pierdere din exploatare de 0,48 milioane de lei.

"Având în vedere lipsa până la această dată a veniturilor operaţionale dispersate uniforme pe parcursul anului financiar, a faptului că frecvenţa veniturilor din structura de portofoliu a societăţii este determinată de exit-urile realizate din proiectele imobiliare avute în portofoliu, pe de o parte, şi cheltuielile operaţionale generale susţinute de strategia de creştere a Meta Estate Trust, pe de altă parte, societatea a înregistrat o pierdere operaţională în sumă de 0,5 milioane lei", se arată în raport.

În schimb, veniturile obţinute din activităţi financiare s-au ridicat la 1,2 milioane de lei, în timp ce profitul financiar a fost de 1,18 milioane de lei.

"Veniturile financiare au reprezentat 29% din veniturile totale ale perioadei şi au fost generate de operaţiuni de împrumut acţionar pentru entităţi la care Meta Estate Trust deţine participaţii. De asemenea, societatea a obţinut venituri din plasamente bancare în depozite pe termen scurt în valoare de 0,1 milioane lei. Cheltuielile financiare au fost generate de variaţii în cursul de schimb EUR/RON. Meta Estate Trust a obţinut astfel un profit financiar în sumă de 1,2 milioane care este rezultatul activităţii incluse în linia de business Parteneriate cu dezvoltatorii", se arată în raport.

La jumătatea anului, activele totale ale companiei erau de 78,1 milioane de lei, în creştere cu 9,2% faţă de cele de la finele anului 2021. Creşterea activelor a fost finanţată de operaţiuni de majorare de capital în urma cărora societatea a atras 6,5 milioane lei, în primul semestru, conform raportului Meta. La jumătatea anului, datoriile companiei erau doar pe termen scurt, în sumă de 0,26 milioane de lei.

Meta Estate Trust este ultimul emitent listat în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după derularea unei oferte publice iniţiale de vânzare de acţiuni ordinare, clasa A, în urma căreia a atras 14 milioane lei, din cele aproape 30 de milioane pentru care fusese lansată operaţiunea de piaţă. Acţiunile MET au debutat în ringul bursier în data de 29 august. Ieri, la ora 13:30, titlurile MET se tranzacţionau la preţul de 0,975 lei, cu circa 15% sub cel din IPO, de 1,14 lei.

Meta Estate Trust a încheiat anul trecut cu o pierdere de 2,4 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Wow, cati oameni pe scena sa traga de clopot, as vrea sa alcatuiesc un top...gen un record..sa vad la care listare au fost cei mai multi...parca la alser forest imi amintesc ca a fost tot asa o sumedenie....sau o duzina de oameni mai bine zis :))

    alooo unde sunt IPOurile? vreau sa vad un angajament ferm al bvb ca aduc 12 ipo / an, an de an...atat nu imi trebuie mai mult da si fie marfa frate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb