Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

DAVID DAVIS, FOST MINISTRU AL BREXITULUI:"Europa greşeşte enorm crezând că nu vom ieşi din UE fără acord"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

David Davis, fostul ministru britanic pentru Brexit, este de părere că UE îşi face "calcule extrem de greşite" dacă consideră că Regatul Unit nu este pregătit să părăsească negocierile, respectiv blocul european fără un acord cu Bruxelles-ul, potrivit independent.co.uk.

Afirmaţiile lui Davis au urmat unor declaraţii făcute la finele săptămânii trecute de Liam Fox, ministrul britanic al Comerţului, care susţine că probabilitatea unei ieşiri fără acord este de "60/40". Acesta a mai spus că "intransigenţa" din partea Uniunii Europene împinge Marea Britanie către un Brexit fără un acord oficial cu Bruxelles-ul.

David Davis, care a purtat discuţii luni de zile pe marginea Brexitului cu negociatorul şef al UE, Michel Barnier, şi care şi-a prezentat demisia în această vară, a insistat că statele membre UE au mai mult de pierdut decât Marea Britanie dintr-o eventuală lipsă a acordului.

David Davis a declarat, citat de Daily Telegraph: "Cu siguranţă nu este intenţia UE să aibă un Brexit fără acord, dar Bruxelles-ul ne judecă greşit în acest moment. Parlamentul Regatului Unit nu doreşte lipsa unei înţelegeri, dar cu siguranţă nu va ceda presiunilor Parlamentului European".

Fostul ministru a continuat: "Întotdeauna am crezut că lipsa unui acord este mai bună decât un acord rău. (...) Sunt încă de părere că avem două lucruri de partea noastră - propria monedă şi suntem stăpâni ai propriului nostru destin într-un mod în care ţările membre ale UE nu sunt".

David Davis a mai spus: "Marea Britanie este într-un proces de negociere, dar nu trebuie să intre în panică. UE are mai mult de pierdut - unele ţări membre şi anumite sectoare vor avea de suferit".

Marea Britanie şi UE încă speră să ajungă la un acord până în octombrie, astfel încât Parlamentul de la Londra şi cel european să aibă timp să îl examineze.

Premierul britanic Theresa May şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că Londra va realiza un acord de Brexit cu Bruxelles-ul.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Niste politicieni UE ticalosi se cearta cu niste politicieni ticalosi englezi. Ce au ei in comun este ca ambii isi mint popoarele.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS