Deloitte România a asistat Innova Capital în preluarea PayPoint România, tranzacţie care s-a finalizat în aprilie 2021

Comunicate de presă / 14 aprilie 2021

Deloitte România a asistat Innova Capital în preluarea PayPoint România, tranzacţie care s-a finalizat în aprilie 2021

Deloitte România a asistat fondul de capital privat Innova Capital, cu sediul central în Polonia, în preluarea PayPoint România, liderul segmentului de operare de plăţi, de la grupul britanic PayPoint, tranzacţie care s-a finalizat pe 8 aprilie 2021. Acordul a fost semnat în octombrie 2020 pentru o valoare de 50 de milioane de euro şi a necesitat aprobări din partea autorităţilor de reglementare şi din domeniul competiţiei. De asemenea, acesta a inclus anumite condiţii precedente finalizării tranzacţiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

PayPoint România a raportat active brute de 48,5 milioane de lire sterline la finalul lui martie 2020. Prin intermediul celor peste 19.000 de terminale situate în toată ţara şi al parteneriatelor cu peste 170 de furnizori de telecomunicaţii, utilităţi, transport şi servicii financiare, compania colectează peste 100 de milioane de plăţi de facturi pentru 85% din furnizorii români de utilităţi şi telecomunicaţii. PayPoint România oferă şi servicii de reîncărcare a cartelelor şi transfer de bani şi permite plata cu cardul de credit sau debit.

"Ne vom folosi de experienţa noastră în investiţii în domeniul operării de plăţi, al administrării de POS-uri şi al serviciilor financiare pentru a asigura continuarea creşterii şi dezvoltarea de noi produse şi servicii pentru PayPoint România. Suntem nerăbdători să lucrăm cu echipa de management a companiei, să dezvoltăm proiecte noi şi inovatoare şi să contribuim la consolidarea poziţiei sale pe piaţa locală. Suntem recunoscători experţilor Deloitte pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în procesul de achiziţie", a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.

Deloitte România a oferit servicii de due diligence financiar, fiscal şi în domeniul IT, precum şi servicii de suport în structurarea tranzacţiei. Echipa implicată în proiect a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Vlad Bălan, Director Adjunct Consultanţă Financiară, Ionuţ Vasilescu, Manager Consultanţă Financiară, Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, Ioana Năstase, Manager Senior Servicii Fiscale, şi Iulia Antonie, Manager Senior Consultanţă de Risc, Deloitte România.

"Această tranzacţie reprezintă un pas important pentru Innova Capital în strategia de a-şi dezvolta şi diversifica portofoliul în ţara noastră, precum şi un semnal pentru economia României în general, deoarece este o dovadă a încrederii acestui investitor important în potenţialul pieţei locale de a genera valoare pe termen mediu. Merită menţionat şi că tranzacţia a demarat şi s-a derulat integral într-o perioadă afectată de pandemia globală", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb