Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Digi a încasat venituri în valoare de 310 milioane de euro în al doilea trimestru

J.P.
Comunicate de presă /

Digi a încasat venituri în valoare de 310 milioane de euro în al doilea trimestru

Grupul Digi Communications N.V. a anunţat, azi, 14 august 2020, rezultatele financiare aferente celui de-al doilea trimestru al anului 2020, încheiat la 30 iunie 2020, cu venituri în creştere cu 5 %, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior (EUR 310 milioane, faţă de 294 milioane EUR) şi un progres al unităţilor generatoare de venituri (RGU) la 16,9 milioane de la 15,5 milioane, la 30 iunie 2019. EBITDA ajustat a fost de 115 milioane EUR (inclusiv IFRS 16), o creştere cu 6 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Global, grupul a înregistrat o performanţă consistentă în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, în ciuda schimbărilor privind sănătatea publică. Pe măsură ce autorităţile au trecut la relaxarea restricţiilor sociale şi comerciale, ca urmare a pandemiei COVID-19, de la jumătatea lunii mai, operaţiunile Digi şi principalele activităţi s-au adaptat la noile reguli şi măsuri, continuând să asigure sănătatea angajaţilor, clienţilor, partenerilor, mai arată sursa citată.

În ciuda unui mediu general instabil, operaţiunile Digi din toate teritoriile unde este prezent au avut rezultate stabile, confirmând nevoia de conectivitate a tuturor segmentelor de public, mai ales în contextul pandemiei. Drept urmare, la finalul celui de-al doilea trimestru, numărul RGU pe principalele segmente de servicii (internet fix şi cablu TV) au înregistrat un nou nivel istoric de 3,9 milioane RGU (internet fix), respectiv 4,5 milioane RGU (cablu TV). Serviciile de comunicaţii electronice mobile de voce şi date au ajuns la 6 milioane RGU.

Serghei Bulgac, Chief Executive Officer (CEO) al Grupului Digi Communications N.V.: "Compania noastră şi-a marcat cea de-a treia aniversare de la oferta iniţială pe Bursa de Valori Bucureşti, în mai 2020, într-un context influenţat de schimbări şi provocări economice. Echipa de management şi angajaţii grupului Digi au dat dovadă de o responsabilitate imensă şi de flexibilitate, în cele 6 luni de răspuns la criza sanitară. Împreună am depăşit obstacole neprevăzute şi am demonstrat angajamentul nostru de a pune în practică strategia de business propusă acţionarilor şi investitorilor. În România, Consiliul Concurenţei a aprobat, în iulie, transferul unor active între filiala locală şi trei operatori independenţi (AKTA, DCS şi ATTP Telecommunications). Acesta este un pas mai departe în proiectul companiei noastre privind creşterea digitalizării şi reducerea diferenţelor de conectivitate între diferitele regiuni ale principalei noastre pieţe. Ca urmare a tranzacţiei, vom furniza servicii de calitate la preţuri accesibile către sute de mii de clienţi, arătând hotărârea noastră de a încuraja aspiraţiile acestora spre un nivel de trai superior".

Operaţiunile din România au contribuit semnificativ la veniturile consolidate ale grupului (61 % în trim. II 2020), la totalul serviciilor furnizate (70 % RGU) şi la EBITDA consolidat (75 %). Cele mai importante evoluţii în acest trimestru încheiat la 30 iunie 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, au fost obţinute pe segmentul serviciilor de comunicaţii electronice fixe (+ 13 % RGU internet fix şi + 8 % RGU pe segmentul pay-tv).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie