DIN CAUZA PESTICIDELORPeste 20 de tone de tomate din Iordania, retrase dintr-un depozit din Ilfov

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 26 februarie 2016

Peste 20,3 tone de tomate, provenite din Iordania, au fost retrase dintr-un depozit din judeţul Ilfov şi de la clienţii din listă, pentru că depăşeau limita maximă admisă pentru reziduurile de pesticide, lotul respectiv fiind trimis la neutralizare, au declarat, ieri, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), citaţi de Agerpres .

Controlul inspectorilor ANSVSA a fost realizat luni, 22 februarie.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 1 ianuarie - 23 februarie a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un număr de 1.441 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinări de laborator, 505 probe.

Verificările au fost realizate în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import.

Pentru cele 505 probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru un număr de 440, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator.

Dintre cele 440 de probe analizate, o singură probă a prezentat depăşirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, respectiv lotul de tomate din Iordania, restul probelor analizate fiind conforme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

27 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9453
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4182
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7622
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9300
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.6976

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro