Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

DIRECTORUL ADJUNCT AL SRI SIBIU:"Transgaz şi Romgaz, ţinte ale atacurilor cibernetice anul trecut"

V.B.
Companii #Energie /

Diverse companii şi instituţii publice din Sibiu "care gestionează înfrastructură critică" au fost anul trecut ţintele unor atacuri cibernetice, printre acestea numărându-se Transgaz şi Romgaz, a declarat astăzi colonelul Constantin Calance, directorul adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) Sibiu, citat de surse din presă.

Întrebat dacă au existat instituţii publice şi companii din judeţ care au fost ţinte ale unor atacuri cibernetice, oficialul a răspuns: "Au fost instituţii care au fost supuse atacurilor cibernetice, şi aici ţin să mulţumesc reprezentanţilor instituţiilor care au înţeles să sesizeze şi să ne asigure asistenţa necesară pentru a interveni în astfel de situaţii. Au fost şi instituţii şi companii naţionale, deţinătoare, care administrează, care gestionează infrastructură critică".

Domnia sa a menţionat că în 2013 cinci companii şi instituţii sibiene au fost atacate cibernetic. Chestionat dacă printre companiile naţionale vizate de atacuri cibernetice în 2013 se numără Romgaz şi Transgaz, Calance a răspuns afirmativ, precizând că SRI dispune de specialişti pregătiţi să facă faţă atacurilor cibernetice.

"După cum ştiţi, de curând, mai precis, de anul trecut, Serviciul Român de Informaţii a fost desemnat autoritatea naţională în domeniul cyber intelligence. Este un început. Avem acei specialişti care să asigure expertiza necesară pentru a evalua unele atacuri cibernetice", a mai afirmat Calance.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS