Dividende zero, din nou la SIF Banat- Crişana

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 aprilie 2018

Dividende zero, din nou la SIF Banat- Crişana

Acţionarii SIF1 Banat- Crişana au aprobat, ieri, repartizarea întregului profit net al exerciţiului financiar 2017, în sumă de 69.553.195 lei, la Alte rezerve, în vederea susţinerii unui program de răs­cumpărare de acţiuni, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, din sursele proprii de finanţare prevăzute de lege, Societatea va derula un program de răscumpărare a unui număr de 17.460.724 de acţiuni, în scopul reducerii capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate.

Societatea a anunţat că Programul de răscumpărare acţiuni se va des­făşura în conformitate cu prevederile legale aplicabile, întrunind următoarele caracteristici principale: "- Preţul minim per acţiune: 1 leu; Preţul maxim per acţiune: 4,81 lei, - Durata programului: maxim 18 luni de la data publicării hotărârii in Monitorul Oficial al României partea a IV-a".

În aceste condiţii, acţionarii au aprobat, în AGEA, respectivul program de răscumpărare.

Totodată, SIF1 a mai aprobat şi un al doilea program de răscumpărare, pentru distribuirea cu titlu gratuit către membrii conducerii Societăţii (administratori, directori), în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea des­făşurată în cadrul Societăţii, conform criteriilor de performanţă ce urmează a fi stabilite de Consiliul de Adminis­traţie.

Acest program vizează cel mult 1.400.000 de acţiuni, la preţuri între 1 leu şi 4,81 lei.

AGA a mai decis reducerea capitalului social, de la 52.000.000 lei la 51.746.072,4 lei, ca urmare a anulării unui număr de 2.539.276 acţiuni proprii dobândite de către societate, în cadrul programelor de răscumpărare a acţiunilor proprii. Ulterior reducerii, capitalul social al Societăţii de Investiţii Financiare Banat-Crişana SA va avea valoarea de 51.746.072,4 lei, fiind împărţit în 517.460.724 de acţiuni cu o valoare de 0,10 lei/acţiune.

Nici anul trecut SIF1 nu a acordat dividende, reuşind un randament al acţiunilor de 49,89%, pentru anul 2017.

Costul randamentului pentru emitent, neluând în calcul costul adminis­trării, a fost de numai 1,34 milioane de lei, în condiţiile în care oferta de răs­cumpărare derulată anul trecut a fost subscrisă numai în procent de 2,6%, investitorii preferând să vândă în piaţă.

Opinia Cititorului ( 18 )

 1. Ce facta de vipera securista are acest Bogdanel, idelul fetelor de piata de capital.

  La o privire din avion nu vad decat, ca pretul maxim de rascumparare nu poate depasi 3.98, iar discountul cu care se tranzactioneaza acest titlu este din nou 51%. Tovaraseulor Dragoi, Bilteanu si Najib nu va e rusine? Hai mai bafati ceva lovele la Swiss Capital si aranjati pretul de piata la un discount onorabul. La profesionalismul vostru ma asteptam la minciuni mai subtile si mai credibile.

  Dividende zero pentru actionari si actiuni gratuite pentru conducerea SIF-ului. O adunatura de borfasi in frunte cu banditul Dragoi.

  Acelasi balteanu dar cu alt nume - Dragoi. Un conducator de rahat care a facut rahat din SIF1. De ani buni tot reinvestesc profiturile dar rezultatele (profiturile) sunt in continuare mediocre. Cu toate astea, isi aloca actiuni gratuite. Pentru ce anume?Nu au pic de rusine

  Gasca penala de la SIF1 se imbogateste exclusiv din dividendele primite din portofoliul construit de incapabilii care au lucrat pana in 2013-2014 la SIF1 . Profesionistii de astazi creaza valoare falsa si investesc in active financiare cu randament negativ.

  1. Da, asa mi se pare si mie, ca emitenti ca si Complet, de exemplu, are randament negativ...

   *Conpet

  Daca putem vinde actiuni sif1 cu 1 EUR bucata eu zic BRAVO!

  1. putem?

  kioranes si denisova neste kknari

  O metoda de imbogatire a celor care conduc. S va fie rusine, o sa platiti intr-un fel sau altul pentru ca luati si va oferiti ceea ce revine multora din acesat tara (din putinul care trebuia sa-l primeasca, dar totusi necesar). La ce folos ca avem actiuni !?

  VA INSUSITI CEEA CE NU VA APARTINE. NOI MULTI TREBUIE SA HOTARAM CE SA FECEM CU DIVIDENTELE NU O GASCA MINORITARA CARE ISI ACORDA NUMAI BENEFICII. IAR FISCUL NU FACE NIMIC. TACE, PROBABIL STIE EL DE CE....UNDE SE SCURG BANII NOSTRII ?

  Jos cu toti hoti si banditi de la conducere care isi vad doar interesele proprii!!!!!

  Aceste SIFuri nu sunt verificate de nimeni ?

  Gen ASF sau cine ? 

  În ce țară trăim, fraților ? 

  Un acționar dezamăgit. 

  1. Din pacate nu!DNA-ul sau DIICOT-ul ar trebui sa faca investigatii,dar nici pe ei nu-i intereseaza!Asa se vede!

  STIE CINEVA DACA ANUL ACESTA SE DAU DIVIDENDELE CA M-AM SATURAT SA VAD CUM SE ,,IMBUIBA,, CONDUCEREA CU ACTIUNILE SIF 1,AU SACAZUT PRETUL LA JUMATATE SA SI LE FACA CADOU ,PE ACESTIA NU-I VERIFICA NIMENI !!!!????

  1. Daca tot se reinvesteste profitu n-ar trebuii sa primeasca si actionarii macar o actiune? Nu stiu intreb. Acolo sunt si banii nostri imvestiti.

  Hoților, va votați voi beneficii și ignorați pe cei mulți! Și cei mulți doresc beneficii, HOTILOR!!! Va veni vremea când veți înfundăa pușcăriile! Către acționarii cinstiți : Fraților, cum am putea să ne punem la un loc să dăm jos hoții de la conducerea societății? Nu mai avem nicio putere de vot? Avem procentaj sub 50%? Au furat deja tot HOTII astia escroci mari manageri comuniști incapabili? Cui ne-am putea adresa pe cale legală?

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro