Donald Trump promite că va expulza până la 3 milioane de imigranţi ilegali

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 noiembrie 2016

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Donald Trump (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 09:39 Trump anunţă că va renunţa la salariul de preşedinte

Donald Trump va renunţa la salariul - de aproximativ 400.000 de dolari anual - de preşedinte al Statelor Unite, a declarat acesta într-un interviu acordat postului CBS.

În interviul realizat în locuinţa sa din New York şi difuzat duminică, republicanul oferă detalii despre câteva puncte din programul său şi despre modul în care îşi vede mandatul, scrie News.ro. Omul de afaceri, a cărui avere personală era estimată de revista Forbes, la începutul lunii octombrie, la 3,7 miliarde de dolari, a spus că va primi doar dolarul simbolic pe care legea îl obligă să-l primească.

El a lansat, de asemenea, un apel la calm, în contextul în care de când a devenit preşedinte au loc tensiuni în întreaga societate.

"Nu vă fie frică. Ne vom restabiliza ţara", le-a transmis el celor care protestează zilnic în mai multe oraşe din America.

El a condamnat, totodată, actele de violenţă şi hărţuirea minorităţilor - musulmani, afroamericani sau hispanici - care, potrivit opoziţiei democrate şi unor asociaţii, s-au intensificat de la 8 noiembrie.

"Sunt trist să aud acest lucru. Şi spun: încetaţi. Dacă poate ajuta, o spun, şi o spun în faţa camerelor: opriţi acest lucru", a declarat preşedintele ales.

(M.K.)

-----------

Republicanul Donald Trump a declarat că are de gând să deporteze până la trei milioane de imigranţi odată ce ajunge la Casa Albă, scrie The Guardian.

Potrivit miliardarului republican, printre primii imigranţi deportaţi se numără doar cei condamnaţi la închisoare sau care deţin cazier.

"Ce ne vom face cu aceşti oameni care sunt criminali sau au cazier penal, care vin din grupări de crimă organizată ori sunt implicaţi în trafic de droguri. Avem foarte mulţi oameni din această categorie, poate două sau trei milioane. Îi vom scoate din ţară sau îi vom trimite în spatele gratiilor? Dar îi vom scoate din această ţară, pentru că sunt aici în mod ilegal", a declarat Donald Trump, într-un interviu difuzat aseară de postul de televiziune CBS, potrivit News.ro.

În timpul campaniei electorale, miliardarul republican a susţinut că-i va deporta pe toţi imigranţii ilegali care locuiesc în Statele Unite. Numărul acestor imigranţi ilegali este estimat la aproximativ 11 milioane de persoane.

Trump şi-a subliniat dorinţa puternică de a-i deporta pe "criminalii străini", în timp ce a promis că va deporta familiile "într-un mod extrem de uman".

Preşedintele republican a susţinut că imigranţii ilegali care nu au cazier penal sunt nişte "oameni minunaţi", însă a refuzat să precizeze care va fi politica sa cu privire la aceşti imigranţi.

"După ce graniţa este sigură şi după ce situaţia este normalizată, noi vom lua o decizie cu privire la aceşti oameni despre care vorbim, aceşti oameni minunaţi. Sunt oameni minunaţi, dar trebuie să luăm o decizie cu privire la ei. Dar înainte de a lua orice decizie, este extrem de important să ne securizăm frontierele", a declarat Trump.

Îm prima zi de campanie prezidenţială, miliardarul republican nu s-a sfiit să-i numească "violatori şi criminali" pe imigranţii mexicani şi a susţinut săptămâni de-a rândul că migranţii invadează frontierele Statelor Unite. Însă, niciun studiu nu demostrează o legătură directă între migranţi şi rata de criminalitate, iar mai mulţi migranţi mexicani părăsesc în acest moment Statele Unite.

Americanii au o structură imensă care se ocupă cu arestarea, reţinerea şi deportarea migranţilor.

Preşedintele Barack Obama a deportat peste 2,5 milioane de imigranţi ilegali în cei opt ani de mandat - adică mai mulţi imigranţi deportaţi decât orice alt preşedinte din istoria modernă a SUA. De asmenea, actualul preşedinte a dublat numărul vameşilor de la frontiere şi a cerut sprijinul celui mai mare penitenciar pentru a-i reţine pe imigranţi.

Obama a încercat să lanseze o reformă a imigraţiei, însă nu a reuşit să treacă de opoziţia republicană. Ulterior, liderul american a luat acţiuni pentru protejarea imigranţilor care nu deţin cazier penal de deportare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta-i unsoare. Imi place cum da modelul in lume. A mai fost si pe la noi aceasta varianta ..., e modelul bancar care au renuntat la bonusuri post criza, bani acestia cred ca ii face intr-o noapte cand doarme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9704
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5850
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1659
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9171
Gram de aur (XAU)Gram de aur355.8616

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb