Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Donald Trump: "Taxele vamale au un impact pozitiv enorm asupra siderurgiei din SUA"

Ziarul BURSA #Internaţional /

Donald Trump: "Taxele vamale au un impact pozitiv enorm asupra siderurgiei din SUA"

Preşedintele american Donald Trump şi-a apărat sâmbătă decizia de a majora taxele vamale pentru importuri provenite din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, afirmând că aceste măsuri "funcţionează mai bine decât a anticipat oricine", relatează AFP, conform Agerpres.

"Taxele vamale au un impact pozitiv enorm asupra industriei noastre siderurgice", a afirmat el într-o postare pe Twitter, adăugând: "Uzine se deschid peste tot în Statele Unite, siderurgiştii lucrează din nou şi sume colosale intră în visteria ţării. Taxele vamale vor face ţara noastră şi mai bogată decât este astăzi. Numai imbecilii nu ar fi de acord cu asta".

Potrivit liderului de la Casa Albă, "pentru prima dată" China nu este într-o poziţie mai bună faţă de SUA.

Donald Trump a anunţat în săptămâna trecută majorarea taxelor vamale pentru importuri provenind din China în valoare de 200 de miliarde de dolari. Beijingul s-a declarat gata să impună, cu titlu de represalii, suprataxe de 5% până la 25% pe 5.207 tipuri de produse americane, reprezentând circa 60 de miliarde de dolari, un "răspuns slab", potrivit consilierului economic al Casei Albe, Larry Kudlow.

Perioada de implementare a noilor tarife depinde de acţiunile Statelor Unite, a precizat Ministerul Comerţului din China, care nu a explicat ce produse vor fi supuse noilor tarife.

SUA şi China, interdependente pe plan financiar şi economic, s-au lansat într-un război comercial care ar putea avea repercusiuni asupra creşterii şi i-ar putea afecta pe consumatorii din cele două ţări, notează AFP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS