Două istorii din care lipsesc tocmai personajele principale

MIHAI ANTONESCU
Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie 2016

Două istorii din care lipsesc tocmai personajele principale
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Doi discreţi (dar importanţi) oameni de încredere, unul al lui Mugur Isărescu, celălalt al lui Virgil Măgureanu, scoşi din luptă în uvertura campaniei de toamnă

  Aflăm din presă...

  Miercuri, 31 august: "Doi soţi, proprietari de hoteluri în Mamaia şi Băile Olăneşti, sunt acuzaţi că au creat statului un prejudiciu de 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. (...) Dis de dimineaţă hotelul de 3 stele Riviera din Mamaia a fost verificat de procurori şi poliţişti în căutare de probe. Anchetatorii au fost în permanenţă păziţi de trupele speciale. Ei au ridicat mai multe documente din hotel. Anchetatorii spun că sunt vizaţi soţii Ion şi Maria Tudor, proprietarii hotelurilor Riviera din Mamaia şi Olăneşti. Sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani." (Ştirile ProTV).

  "Poliţişti şi procurori fac, miercuri, 16 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Vâlcea şi Constanţa, la persoane suspectate că ar fi creat, în ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând să fie puse în executare nouă mandate de aducere".

  "Societăţile comerciale vizate acţionează în domeniul turismului, potrivit unor surse judiciare, care au indicat că percheziţiile au loc la Hotelul Riviera din Olăneşti, Hotelul Riviera din Mamaia, precum şi la firmele SC Vest Televiziune şi Lifi Tour Olăneşti.

  Anchetatorii îi suspectează în acest caz pe soţii Maria şi Ion Tudor, potrivit aceloraşi surse, care au mai precizat că 13 dintre percheziţii au loc în Vâlcea, trei în Bucureşti şi una în Constanţa." (Hotnews) (n.a. Totalul nu dă 16, dar în sfârşit...)

  "Omul de afaceri Maria Tudor, condusă miercuri, la amiază, la parchet pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală, a fost transportată cu ambulanţa, în cursul serii, la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea, după ce i s-a făcut rău în timpul interogatoriilor. (n.a. Solecismul aparţine autorului articolului de pe fluxul agenţiei.)

  Aceasta a fost escortată de o maşină a Jandarmeriei, dar şi de soţ (!), care a declarat că este "consternat de tot ceea ce s-a petrecut în cursul zilei în cazul familiei sale". Tot în cursul zilei de miercuri au fost aduse de la Constanţa şi Bucureşti, pentru audieri, cele două fiice ale familiei Tudor". (Agerpres)

  Cine sunt Ion şi Maria Tudor?!?

  Doi cetăţeni obscuri din lista Forbes a multimilionarilor... Doi bogătani şterşi...

  Ion, născut în anul 1955, a fost ofiţer MapN, între 1981 şi 1996, a fost membru marcant al PSD Vâlcea, membru la fel de marcant al PDL (2008-2012), candidat la Camera Deputaţilor în anul 2008 în colegiul Horezu, din nou membru marcant al PSD, fost Director la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Vâlcea, în prezent simplu milionar şi apropiat al Guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

  Maria Tudor, născută Grigorcea, în 1956, în judeţul Neamţ, este doctor în horticultură.

  Cei doi sunt părinţii Elenei Maria Tudor, născută în 1983 (fostă o vreme Scarlat, prin 2010 ), şi ai Andreei Ioana Marica, născută în 1985, ambele acţionari ai S.C. Uzina Mecanică Vâlcea S.A. (CUI 1465560, J38/538/1998).

  Elena Maria a fost măritată cu Cezar Scarlat (Abris Capital), Andreea Ioana este căsătorită cu Ionuţ Marica.

  Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea s-a născut în anul 1981 şi a făcut parte din Regia Autonomă pentru Producţia de Tehnică Militară, RATMIL, care a fost reorganizată în 1992. În 1998, prin Hotărârea nr. 75 a Guvernului României, regia înceta să existe, iar patrimoniul său era împărţit între S.C. Romarm SA, SC Uzina Mecanică Mârşa SA şi Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea.

  SC UMRV SA a fost convertită la producţia civilă în anul 2000, de către Guvernul Isărescu.

  În 2002, soţii Tudor au cumpărat de la Ministerul Industriilor, la un preţ modic, pachetul majoritar de 66%, pe care l-au cedat apoi celor două fiice.

  (Uzina este una dintre "societăţile cu activitate în domeniul turismului" menţionate în comunicatul IGPR de miercuri. Ea deţine Hotel Alutus din Râmnicu Vâlcea...)

  De amintit că multă lume bună a avut de-a face cu întreprinderea familiei Tudor, Prefectul Judeţului Vâlcea, Radu Renga, fiind parte din acea lume bună.

  Afacerile familiei Tudor s-au extins treptat, necontenit, din 2002. Cu oarecare scandal la fiecare extindere... ( De exemplu, la dobândirea SC Olăneşti Riviera SA şi a concesiunii asupra izvoarelor, presa a menţionat nume ca Dan Matei Agathon, Octav Cozmâncă şi Adrian Năstase. )

  Numele cel mai asociat cu ascensiunea miraculoasă a familiei Tudor este însă cel al lui Mugur Isărescu. Nici Ion Tudor, nici Guvernatorul n-au comentat vreodată apropierea evocată.

  Cu toate acestea, în 2007, Ion Tudor a participat la funeraliile mamei lui Mugur, Aritina Isărescu, alături de alţi apropiaţi, precum Aurel Vlădoiu, Ion Cîlea, Eugen Păunescu, Gheorghe Gogârnoiu, Dorin Dobrişan, Iulian Comănescu, Horia Neamu, Gheorghe Iordache, Radu Renga (n.n. în prezent Prefect de Valcea) şi Anuţa Handolescu.

  Isărescu a fost prezent la ceremonii restrânse, intime, prilejuite de evenimente din viaţa familiei Tudor. (Tudor şi Mugur şi-au acordat aşadar şi sprijin moral, nu numai material...)

  În 2011, Forbes estima averea familiei Tudor la 17-18 milioane de euro.

  Ce mi se pare fabulous este faptul că Ion Tudor a lucrat în acest timp la Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru 4740,87 lei pe lună, fiind probabil singurul milionar Forbes cu serviciu la Stat.

  (E necesar oarecare cinism să completezi, conform legii, declaraţii de avere (vezi anexă!) pline de terenuri, case, maşini, plasamente, conturi, bijuterii, opere de artă şi venituri mari din alte surse, declaraţii în care să înghesui, la rubrica specială, un salariu de funcţionar public).

  Ion şi Maria Tudor au fost discreţi, s-au acoperit cât au putut, bagându-şi fiicele şi împuterniciţii în faţă. ( De-aia i s-a şi făcut rău doamnei, de perplexitate, probabil, când au dus-o zbirii stăpânirii la DNA... )

  Relaţia cu Mugur Isărescu n-a putut-o trece însă Ion Tudor pe numele altuia şi se pare că tocmai de la aceea i se trage acum. Bârfele locale şi centrale spun că Tudor e primul căzut din campania de represalii pornită asupra Guvernatorului (care nu mai e atât de intangibil pe cât ne-a obişnuit) din iniţiativa unor lupi tineri.

  Fără legătură cu Clanul Vâlcenilor...

  Marţi: "Fost secretar executiv al Partidului Democrat (PD), omul de afaceri Dorin Iacob a fost arestat pe teritoriul Marii Britanii la data de 27 august, fiind acuzat că a hărţuit sexual o femeie în timpul unei şedinţe de masaj la un hotel din Manchester", au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

  "Fapta de hărţuire sexuală s-ar fi petrecut pe 26 august, la hotelul Mercure Norton Grange Hotel and Spa, din Manchester, unde omul de afaceri era cazat alături de soţie şi de fiică.

  Potrivit surselor citate, pe 26 august, dimineaţa, Dorin Iacob ar fi beneficiat de o şedinţă de masaj la zona de spa a hotelului. O zi mai târziu, pe 27 august, omul de afaceri a fost ridicat de poliţie din camera în care era cazat, fiind ulterior arestat sub acuzaţia de hărţuire sexuală asupra maseuzei, au adăugat sursele citate".

  Nu mă interesează fapta... Îl cunosc pe Iacob binişor. A fost miliţian şi mai face glume nesărate. În vacanţa prelungită, venit din Grecia şi plecat în Anglia şi Scoţia cu soţia şi fiica, nu prea avea el cadru de dezmăţ pervers. Dealtfel e un ins de o destrăbălare moderată.

  Probabil că lucrurile au stat cam aşa: la masaj, la Mercure Norton Grange (un hotel de patru stele, interesant mai ales pentru spa), ca orice heterosexual înrăit, Iacob a solicitat o maseuză femeie. A fost repartizată o asiatică, cel mai probabil. Guraliv, a făcut mişto, a băgat vreo aluzie cu engleza lui de baltă. Maseuza s-a sfătuit cu cineva şi s-a decis să denunţe o presupusă hărţuială. În Anglia nu prea te joci cu poliţia în materie de delicte sexuale. Nu se admit glume libidinoase, mai ales faţă de persoane cu care există o relaţie profesională sau de client-prestator de serviciu. E perfect plauzibil că poliţia din Manchester l-a săltat pe Dorin Iacob din cameră, chiar a doua zi.

  Şi e probabil că maseuza a pretins o compensaţie substanţială pentru retragerea plângerii.

  Ce e straniu şi m-a uluit e viteza cu care presa românească a aflat. Am verificat, ziarele din Manchester şi din întreg Regatul n-au pomenit nimic. E greu de crezut că Hotnews, Evenimentul Zilei, România TV, Mediafax şi Antena au corespondenţi la spa-urile din Nordul Angliei sau că au aflat de la agenţii de poliţie sau de la doamna Iacob. Nici maseuza şi conducerea hotelului nu cred că se ştiu cu Ghiţă, Dan Tapalagă sau Oana Stancu-Zamfir. Şi nu prea le era nici prielnică o astfel de publicitate.

  Ambasador la Londra e Dan Mihalache. Misiunea românească e burduşită de tinere speranţe, viitorul de aur al serviciilor noastre... diplomatice.

  Iacob e un "fost". A fost şeful de cabinet al lui Măgureanu, consilierul lui Băsescu, omul trimis la Damasc, cu avionul lui Buzăianu, ca să se întâlnească cu Hayssam Omar cel fugar, din raţiuni de Stat.

  Iacob e asociat cu un sirian, Rifai Issam, bine văzut de bătrânii serviciilor, conduce Romcargo Maritim SRL, are bani şi e liber, ceea ce înseamnă că a fost şi mai este încă de folos patriei.

  Iacob şi Măgureanu au rămas în relaţii apropiate.

  Alina Petre-Măgureanu l-a dezonorat pe juniorul lui Virgil în stânga şi-n dreapta, a dat din casă şi a mai pus şi de la ea, ceea ce a atras ura seniorului.

  Dorin Iacob a primit sarcină să repereze onoarea familiei. Virgil l-a asmuţit, printre alţii, asupra lui Dan Cristian Popescu, despre care mass-media a anunţat că ar avea o relaţie cu Alina Petre, fosta soţie a fiului lui Virgil Măgureanu.

  În 2016, Popescu a candidat la Primăria Sectorului 2, împotriva lui Mugur Mihai Toader, fratele Rodicăi Nassar, şefa organizaţiei PSD Sector 2, amica lui Iacob şi aliat în mediile de afaceri siro-libaneze mioritice ale acestuia. Iacob a condus campania agresivă de discreditare a lui Popescu la alegerile locale. Toader a câştigat.

  Dan Cristian Popescu a devenit viceprimar, a coalizat consilierii locali şi funcţionarii lui Onţanu. Acum, Toader degeaba e primar. A pierdut consiliul, e legat de mâini şi de picioare, la figurat deocamdată.

  Popescu se luptă pe un alt front, politic, şi cu Anca Boagiu, fost ministru inventat de Isărescu şi perpetuat sub Tăriceanu şi Boc. Anca e trecutul, Dan e viitorul...

  Popescu e susţinut de structurile noi, îndatorate Euromediei. E un toboşar al vremurilor noi... Ca şi Dan Mihalache...

  DCP e puternic şi îşi poate permite pedepsirea vrăjmaşilor care l-au înfruntat.

  Iacob a fost la îndemână. Se pregăteşte Nassar. Care şi ea rezistă de prea multă vreme în fruntea unor structuri de partid şi de Stat.

  Noii şi viitorii încep să-i dărâme pe vechi, pe foşti, aşa cum Benaia Ben Iehoiada l-a tăiat cu sabia pe Ioab Ben Ţeroia, încleştat de coarnele jertfelnicului.

  Şi iată cum bătrâni ca Isărescu şi Măgureanu, care păreau eterni, imuni şi atotputernici garanţi ai libertăţii şi prosperităţii vasalilor, nu mai pot proteja loialitatea supuşilor.

  Şi nici pe ei înşişi nu se vor mai putea proteja, la un moment dat...

  Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Pe mine m-a îngrozit increngatura de interese din jurul lui Isarescu.

   Se aduce o dovada colosala-familia Tudor a participat la inmormantarea mamei lui Isarescu,Pornind de la acest fapt autorul incearca sa induca

   o asociere intre Tudor si Guvernator pornind de la premiza ca un neadevar aruncat abil in media devine in mod sublimal se transforma in adevar. Sa auzim de bine!

   1. Daca urmariti reorganizarea RATMIL, o sa vedeti ca e facuta cu dedicatie, ca si lasarea la vatra a UMRV. In 2000 se stia cine va cumpara pachetul majoritar de la MI si cu ce bani, ca in 2002 Ion Tudor nu era in top Forbes, solda nu se divizase exponential ca un misterios microb vilcean... Exista petitii si denunturi plecate din Rimnic si uitate, unele mai pot fi gasite on line. "Ziua" a avut o campanie despre Olanesti. A mai scris si presa locala pina la un moment dat, cind a fost complet cumparata de preacinstitii... E un complex lant de interese.

    ... credeti ca l-au dus pe Ion Tudor la parchet, in calitate de tata de fete patroane de hoteluri?!? El e ofiter in rezerva, fost inspector in constructii, politician local, n-a efectuat nici un transfer, n-a semnat nimic, nu e administrator, nici asociat sau actionar, declaratiile lui de interese sint publice...

    Dumneavoastra de ce nu v-ati dus la inmormantarea din familia Isarescu ? Pentru ca nu-i cunoasteti si nu vi s-a parut ca puteti trece peste acest lucru -sau pentru ca nu v-a pasat. Asadar, cine s-a dus la acea inmormantare , are legaturi cu fam Isarescu,intr-un fel sau altul. Stiu, juridic vorbind intr-o instanta acest argument pare speculativ. Doar ca, aici opereaza un bun simt al celui ce face aceasta "apropiere" a personajelor si care nu trebuie justificat intr-o instanta. Se intampla sa-l stiu si eu pe Iacob, este asa cum spune MA, un flecar usor vulgar dar fara sa insiste. Asa cum stiu ca in Anglia, un barbat nu intra in lift singur cu o femeie caci isi rupe aia 2 nasturi la bluza si pana jos "a facut" 3-500.00 de lire doar daca striga "help". Judecatorii in Anglia trimit pe banda barbatii la inchisoare pentru astfel de alegatii, care sunt de cele mai multe ori cuvantul lui versus cuvantul ei. Sper ca dana de la Agigea prin care se face exportul lui Renault sa-l ajute pe Iacob sa scape de situatia asta.......

    ... l-a ajutat sigur pe Iacob, de acolo a avut bani sa-i ia chinezoaicei televizor cu microunde, taior de matase creponata si statuie cu Buddha din cositor veritabil, sa nu se mai plinga aia ca a fost strausskahnizata...

    ... promit sa merg si eu, gindul la coliva ornata cu monede jubiliare si la Adrian Vasilescu incolacit pe mormint precum ciinele soldatului e mai puternic decit durerea acuta a pierderii suferite de natiune...

    Dl Make, fiti mandru va citeste si fostul

    public OTV 

    ... Catavencu, Evenimentul Zilei, Ziua, La Stampa, ITN, TVR, Dreptatea, Renasterea, Luceafarul, Fares Al Arab, Puterea, Observator, Strada, 6TV, Phoenix, Contrast, Infractorul, Tinerama, Liberalul, Acasa, Atac la persoana, Al Jamuriya, Vesti Proaste, Tele7abc, Al Shark...

    Exista categorii de public, dar publicul, in general, este alcatuit din cetateni.

    In schimb, cei criticati in BURSA alcatuiesc o singura categorie: anti-cetateni. 

    ... nu numai din cetateni... Si din rezidenti, si din apatrizi...

    " Cu toate acestea, în 2007, Ion Tudor a participat la funeraliile mamei lui Mugur, Aritina Isărescu, alături de alţi apropiaţi, precum Aurel Vlădoiu, Ion Cîlea, Eugen Păunescu, Gheorghe Gogârnoiu, Dorin Dobrişan, Iulian Comănescu, Horia Neamu, Gheorghe Iordache, Radu Renga (n.n. în prezent Prefect de Valcea) şi Anuţa Handolescu." Daca tot va documentati aflati si faptul ca fiul lui Vladoiu (primul pe lista dumneavoastra) este acum "administrator" la domeniul ce a apartinut lui Ion I Campineanu, primul guvernator al BNR care intamplator a fost tot din Valcea, domeniu care acum a fost cumparat de BNR. Domeniul se afla in comuna Pausesti -Maglasi si pe vremea lui Ceausescu a fost folosit drept spital pentru cei cu probleme psihice.

    Cu alte cuvinte Vladoiu este angajat al BNR

   un articol extrem de bine documentat, atatea increngaturi...nici familia mea nu o stiu atat de bine. faceti fise sau cum va descurcati cu atata informatie?

   in alta ordine de idei, sper sa mai citesc articole de dumneavoastra.  

   eu am o asa o presimtire ca ce se intampla acum, coroborat si cu ce citeam aseara despre MAI, este un fel de reglare de conturi: pleaca unii ca sa vina altii.  

   nu stiu daca cei care vin sunt mai buni, dar stim despre cei care pleaca faptul ca sunt extrem de corupti si legati de vechile servicii.

   Isarescu este o statuie in viata, ma astept ca maine poimaine sa aflam despre puterile sale taumaturgice, dar in timp am invatat ca acolo unde impresia de intangibilitate este mai mare, acolo este si cea mai mare mizerie 

   1. La "Dosarul Tudor" lucrez de ceva vreme, am strins 1300 de pagini. Totul a pornit de la candidatura la Horezu, niste avize ale Inspectoratului in constructii date la schimb grupului Mazare, niste consilieri locali si judeteni vilceni care s-au reprofilat in energie, un fost procuror si niste investitii imobiliare... Inca nu e gata... Cind a aparut stirea, am avut noroc, eram avizat. Nimeni n-a scris de relatia Tudor-Isarescu in ultimele zile, nu parea sa aiba vreo legatura - o oarecare Maria Tudor din Vilcea!-, eu eram cu hirtoagele in fata... Iar pe partea cealalta, campania locala de la sectoarele 1,2 si 6 am urmarit-o indeapropape...

    ... l-am cunoscut cind am lucrat pentru Hayssam Omar.

    "Un articol extrem de bine documentat.."..uite de aia a avut succes comunismul in Romania pentru ca toti sumteti niste aplaudaci. Sunteti omul nou crescut de ceausescu altoind un dovleac peste un rob,asta sunteti. Cum sa fie "bine documentat" cand e o linsatura din presa, dupa cum se si specifica lainceput "aflam din presa".

    Fara minimul de eleganta profesionala de a cita sursa din care pixul bursa a aflat, dar asta e o alta mancare de peste.  

    Edoar un copy/paste la un articol aparut altundeva sarat cu nitel comentariu subiectiv. Toata lumea stie unde a aparut de fapt artivolul ,"aflam din presa" insa bursa considera ca e in regula sa fure informatia. Daca s-a adumat cu o sleahta de hoti bineinteles ca au devenit si ei hoti.  

    Oricum, limba baloasape care le-ai tras-o colegilor tai de baricada propagandistica e doar incao fovada a subculturii romsnului de rand nu a incisivitatii bursacilor.  

    Ce-are a face comunismul?!? Daca ma nasteam supt un voievod, la fel scriam, poate mai bagam cite un "i pak" din cind in cind... Textele mele nu sint copy/paste niciodata". Citatele sint marcate si au sursa descrisa, dupa cum se poate lesne observa. Ideile de la care am plecat sint: 1. Presa toata a scris despre Ion si Maria Tudor ca despre niste oarecari intreprinzatori vilceni, fara a pomeni singurele doua chestii care ii fac remarcabili... Relatia cu Isarescu si Uzina Mecanica, o fosta fabrica militara cumparata de un ofiter in rezerva si functionar public, nu prea e clar cu ce bani, dar pe care cumparatura l-a dus in topul Forbes. In documentare am accesat tot, ONRC, Ministerul de Finante, declaratiile de avere si interese, articole publicate pe tema, pagini mondene, cunostinte personale. Cam asta trebuie sa faca un ziarist. 2. Cind am vazut textul despre Iacob, l-am citit cu interes, cu unul deosebit pentru ca personajul imi e cunoscut. Mi s-a parut ciudata mentiunea "surse judiciare". Am cautat sa inteleg cum a aflat media romaneasca. Am luat la mina presa britanica. Cred ca am inteles. Povestea cu DCP, Toader, Nassar et co nu cred ca a mai aparut undeva. Am scris-o eu pentru ca o stiu.Totul e adevarat si poate fi probat. De ce nu e articolul meu documentat?!? De ce e copiat si are un minim aport personal?!?

    Care e problema ta?

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Avocat Ianul Alexandra
  cautavocat.ro
  BTPay
  danescu.ro
  arsc.ro

  Curs valutar BNR

  27 Ian. 2023
  Euro (EUR)Euro4.8922
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
  Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Cotaţii Emitenţi BVB
  Bursele din regiune
  Cotaţii fonduri mutuale
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro