ZIARUL BURSA

02 septembrie 2016
Ediţia din 29.05.2024
Mugur Isărescu

RADU SOVIANI: "Îl va investiga Curtea de Conturi pe Mugur Isărescu pentru că a încasat indemnizaţia de pensionare fără să se pensioneze?"

G.F.Bănci-Asigurări / 2 septembrie 2016

Guvernatorul Mugur Isărescu a încasat, fără să se pensioneze, o îndemnizaţie de 95.000 de euro în anul 2015, a spus jurnalistul Radu Soviani. Într-o analiză publicată pe blogul personal, jurnalistul se întreabă dacă Mugur Isărescu va fi investigat de Curtea de Conturi şi dacă va fi pus să înapoieze banii încasaţi.

Victoria legii asupra Băncii Naţionale a României

Victoria legii asupra Băncii Naţionale a României

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 2 septembrie 2016

Banca Naţională a României (BNR) a făcut un pas către intrarea în legalitate, anunţând, ieri, că membrii conducerii îşi vor publica veniturile anuale în declaraţiile de avere.

"Consiliul de Administraţie (CA) al BNR a decis ca, începând cu proxima publicare, declaraţiile de avere ale membrilor CA prezente pe website-ul instituţiei să cuprindă veniturile anuale în formă neanonimizată", a anunţat, ieri, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al băncii.

BNR are răspunsuri pentru diferenţa dintre cifrele sale şi cele ale ANI

PUTEM DORMI LINIŞTIŢI BNR are răspunsuri pentru diferenţa dintre cifrele sale şi cele ale ANI

E.O.Bănci-Asigurări / 2 septembrie 2016

Actualizare 13:15 Banca Centrală: "Datele publicate de ANI nu diferă de datele privind veniturile curente făcute publice de BNR"

Banca Naţională a României (BNR) precizează, într-un comunicat trimis redacţiei, că datele făcute publice de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind veniturile cuprinse în declaraţiile de avere ale conducerii BNR sunt venituri nete anuale totale şi că acestea nu diferă de datele privind veniturile curente făcute publice ieri de Banca Centrală.

----------

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), a spus, ieri, explicit, că venitul mediu anual (care include toate drepturile băneşti acordate de bancă) al Guvernatorului BNR Mugur Isărescu a fost, anul trecut, circa 16.000 de euro.

Două istorii din care lipsesc tocmai personajele principale

Două istorii din care lipsesc tocmai personajele principale

MIHAI ANTONESCUCompanii / 2 septembrie 2016

Aflăm din presă...

Miercuri, 31 august: "Doi soţi, proprietari de hoteluri în Mamaia şi Băile Olăneşti, sunt acuzaţi că au creat statului un prejudiciu de 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. (...) Dis de dimineaţă hotelul de 3 stele Riviera din Mamaia a fost verificat de procurori şi poliţişti în căutare de probe. Anchetatorii au fost în permanenţă păziţi de trupele speciale. Ei au ridicat mai multe documente din hotel. Anchetatorii spun că sunt vizaţi soţii Ion şi Maria Tudor, proprietarii hotelurilor Riviera din Mamaia şi Olăneşti. Sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani." (Ştirile ProTV).

Producătorii de gaze vor încheia contracte pe bursă pentru minim 5% din gazele livrate în octombrie-decembrie 2016

PROIECT OUG: Producătorii de gaze vor încheia contracte pe bursă pentru minim 5% din gazele livrate în octombrie-decembrie 2016

George ForcoşPiaţa de Capital / 2 septembrie 2016

Un proiect de Odonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale obligă producătorii de gaze sau a afiliaţilor acestora ca în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2016 să încheie contracte pe pieţele centralizate din România pentru vânzarea unei cantităţi minime de gaze din producţia proprie, care nu poate fi mai mică de 5% din cantitatea contracată de producător în perioada respectivă, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Gabriel Oprea

PENTRU A TREIA OARĂ LA MILA COLEGILOR SENATORI Oprea, acuzat de ucidere din culpă

I.P.Anticorupţie / 2 septembrie 2016

Actualizare 16:18 Gabriel Oprea: "Sunt nevinovat;în seara accidentului veneam de la SRI"

Fostul vicepremier, senatorul Gabriel Oprea, spune, pe pagina sa de Facebook, în legătură cu acuzaţia DNA de ucidere din culpă în dosarul morţii lui Bogdan Gigină, că este nevinovat, iar "procurorii sunt pe un drum greşit", susţinând că în seara în care a avut loc accidentul se întorcea de la SRI.

Actualizare 10:43 Cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea a ajuns la Senat

-----------

Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge pentru a treia oară la votul senatorilor ca să aprobe sau nu solicitarea DNA de urmărire penală, de data aceasta pentru ucidere din culpă.

DNA decapitează Ministerul de Interne

CU PATRU LUNI ÎNAINTE DE ALEGERI DNA decapitează Ministerul de Interne

A.S.Anticorupţie / 2 septembrie 2016

Actualizare 15:27 Raluca Prună: "Nu comentez cazul lui Petre Tobă; constat că lupta anticorupţie funcţionează"

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, nu doreşte să comenteze cazul ex-ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, afirmând însă că a constatat că "lupta anticorupţie funcţionează", potrivit unor surse din presă.

Actualizare 11:41 Surse: Dudu Ionescu este una din variante pentru preluarea ministerului de interne

Actualizare 11:00 Surse: Dragoş Tudorache, interimar la Interne

Actualizare 09:21 Petre Tobă: "Am fost permanent atacat, încă din primele zile ale mandatului, din considerente politice"

-----------

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a intrat în colimatorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, zeci de şefi ai serviciului secret al ministerului, dar şi ministrul Petre Tobă fiind acuzaţi, în această săptămână, de infracţiuni diverse.

Petre Tobă nu a plagiat, decizie a Comisiei CNATDCU

Petre Tobă nu a plagiat, decizie a Comisiei CNATDCU

Laura BoicoPolitică / 2 septembrie 2016

Actualizare 15:00 Emilia Şercan: "Cele 250 de pagini copiate cuvânt cu cuvânt de Petre Tobă nu pot fi ignorate"

Jurnalista de investigaţii Emilia Şercan a spus astăzi că cele 250 de pagini copiate cuvânt cu cuvânt de fostul ministru de Interne, Petre Tobă nu pot fi ignorate de Comisia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

---------

Petre Tobă nu a plagiat, este verdictul pe care l-a dat Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU, însă decizia finală în privinţa verdictului îi va aparţine Consiliului general al CNATDCU, format din 47 de profesori universitari şi academicieni, care se va întruni săptămâna viitoare, a declarat, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

"Amenzi mai severe pentru cei care taie sau transportă ilegal lemnul de fag"

MINISTRUL MEDIULUI: "Amenzi mai severe pentru cei care taie sau transportă ilegal lemnul de fag"

LAURA BOICOCompanii / 2 septembrie 2016

Guvernul a adoptat amenzi mai severe pentru cei care taie sau trans-portă ilegal lemnul de fag, dar şi pentru administratorii de pădure care nu respectă legea, a spus, ieri, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, care a precizat că modificările prevăzute în ordonanţa de urgenţă au fost solicitate şi de către Comisia Europeană.

Bogdan Olteanu - plasat în arest la domiciliu

Bogdan Olteanu - plasat în arest la domiciliu

E.O.Anticorupţie / 2 septembrie 2016

Fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR) Bogdan Olteanu a fost eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu, în urma deciziei de ieri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Afacerile URBB au ajuns la 215 milioane lei, în creştere cu 25%

ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2016,  Afacerile URBB au ajuns la 215 milioane lei, în creştere cu 25%

ANDREI MURGULEŢCompanii / 2 septembrie 2016

Afacerile URBB au ajuns, în primul semestru din 2016, la un total de 215 milioane de lei, în creştere cu 25%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar profitul a fost de opt milioane lei, în ascensiune cu 50%, a declarat, ieri, Shachar Shaine, preşedintele companiei United Romanian Breweries Bereprod (URBB), în cadrul unei conferinţe de presă.

"Efectul PRU - Băsescu moare de frică, nu mai prinde 5% şi intrare în Parlament"

VICTOR PONTA: "Efectul PRU - Băsescu moare de frică, nu mai prinde 5% şi intrare în Parlament"

Mina IrinaPolitică / 2 septembrie 2016

Fostul premier Victor Ponta consideră că preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, atacă Partidul România Unită deoarece "moare de frică" faptului că "electoratul naţionalist" nu va vota PMP la alegerile parlamentare şi, astfel, această formaţiune "nu mai prinde 5% şi intrare în Parlament", potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

SAPE caută asistenţă juridică pentru înfiinţarea fondului comun cu Rompetrol

DEŞI APROBAREA MEMORANDUMULUI CU ROMPETROL A PRIMIT AVIZ NEGATIV ÎN COMISIA ECONOMICĂ DIN SENAT, SAPE caută asistenţă juridică pentru înfiinţarea fondului comun cu Rompetrol

A.A.Piaţa de Capital / 2 septembrie 2016

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), care va reprezenta statul în fondul de investiţii ce va fi înfiinţat împreună cu Rompetrol, a demarat un proces de achiziţie de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică pe parcursul derulării etapelor de înfiinţarea a fondului kazah-român, potrivit unui anunţ al SAPE.

Orange negociază o cooperare cu operatorul iranian MCI

Orange negociază o cooperare cu operatorul iranian MCI

Internaţional / 2 septembrie 2016

Operatorul francez de telecomunicaţii Orange poartă discuţii cu primul operator de telefonie mobilă din Iran, Mobile Telecommunication Company of Iran (MCI), în vederea unei eventuale cooperări în mai multe domenii, a declarat, ieri, un purtător de cuvânt de la Orange, transmite Reuters.

FMI, gata să retrogradeze estimările privind creşterea economiei globale

FMI, gata să retrogradeze estimările privind creşterea economiei globale

Jurnal de criză / 2 septembrie 2016

Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să-şi revizuiască, din nou, estimările privind ritmul de creştere care va fi înregistrat în 2016 de economia mondială, în condiţiile în care perspectivele economice sunt afectate de cererea slabă, schimburi comerciale şi investiţii reduse, precum şi de creşterea inegalităţii, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, citată de Agerpres.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Primul pas spre mondialul din Rusia!

Primul pas spre mondialul din Rusia!

D.N.Sport / 2 septembrie 2016

Echipa naţională de fotbal va debuta duminică seara, la Cluj, în preliminariile pentru turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, contra reprezentativei Muntenegrului.

MACRO NEWSLETTER 2 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 2 septembrie 2016

Internaţional / 2 septembrie 2016

Creditul acordat rezidenţilor din Cehia şi-a temperat creşterea anuală şi în iulie 2016 până la 7,1%, de la 7,3% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,9%.

Ryan Air va deschide în octombrie o bază la Bucureşti

A.G.Companii / 2 septembrie 2016

Ryan Air va deschide în octombrie o bază la Bucureşti şi estimează că va transporta anul viitor mai mult de 1,9 milioane de pasageri în România, în creştere cu peste 30% raportat la 2016, a declarat, ieri, Denis Barabas, directorul de Marketing...

Falsa coardă a populist-naţionalismului

Cornel CodiţăEditorial / 2 septembrie 2016

Cornel Codiţă

Tropăială mare în manejul politichiei din România. Iaca, acuşi bat alegerile la uşă şi partidele noastre politice se mişcă mai bezmetic decît bietul cetăţean turmentat, al lui Caragiale: noi, care va să zică, cu cine şi cu ce ne ducem la vot?

UTI IESE DIN AFACERE Direct One preia controlul Netcity

Companii / 2 septembrie 2016

Compania Direct One SA va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti, în urma acordului semnat cu UTI Netcity Investment BV şi UTI Grup SA, companiile care deţin 100% din...

Nestle cumpără un producător de dispozitive medicale

A.G.Companii / 2 septembrie 2016

Grupul elveţian Nestle, cel mai mare producător mondial de produse alimentare, a anunţat joi că a ajuns la un acord pentru a prelua producătorul britanic de dispozitive medicale Phagenesis, care în prezent lucrează la un tratament pentru...

Piraeus Bank ar putea avea un nou CEO

Bănci-Asigurări / 2 septembrie 2016

Grupul bancar elen Piraeus Bank, prezent şi pe piaţa din România, se aşteaptă să înregistreze primul său profit anual de după 2009 în condiţiile în care, până la finele lunii septembrie, ar putea avea un nou director general şi un nou preşedinte...

REVISTA PRESEI 02.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 2 septembrie 2016

ADEVARUL 

Ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-a dat demisia

Ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-a dat demisia după ce procurorii DNA i-au cerut, joi, preşedintelui Klaus Iohannis aviz pentru punerea acestuia sub urmărire penală pentru...

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo