DUMITRU NANCU, FNGCIMM:"Plafonul de garantare pentru IMM Invest s-a subscris de 10 ori, există cereri pentru 150 de miliarde de lei"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 mai 2020

"Plafonul de garantare pentru IMM Invest s-a subscris de 10 ori, există cereri pentru 150 de miliarde de lei"

Fonduri insuficiente: Cele 57.807 IMM-uri care s-au înscris până ieri în IMM Invest pentru garanţii de finanţare au epuizat de 10 ori plafonul de garantare de 15 miliarde de lei

IMM-urile au cerut finanţări de 150 de miliarde de lei, din care 100 de miliarde de lei pentru cheltuieli de investiţii, iar directorul FNGCIMM promite realocări bugetare sau majorări de plafon

Nancu, FNGCIMM: "Până la sfârşitul lunii, jumătate din cele 57.807 de solicitări vor fi aprobate

Plafonul de garantare pentru programul guvernamental de salvare a IMM-urilor s-a subscris de 10 ori, la acest moment cererile de finanţare pentru capital de lucru şi investiţii ridicându-se la un număr de aproape 58.000 şi o valoare de circa 150 de miliarde de lei, potrivit directorului general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Dumitru Nancu.

În cadrul unei video-conferinţe pe probleme economice, organizată ieri de "România Durabilă", Nancu a precizat: "E important să vedem cât s-a subscris din plafon. Deci plafonul de garantare de 15 miliarde de lei a fost subscris de 10 ori. În acest moment avem cereri de 150 de miliarde din care 100 (de miliarde) numai pentru investiţii. Deci succesul programului constă şi în aceste cereri din partea IMM-urilor şi veţi vedea că începând cu 1 iunie vom face fie realocări fie suplimentări de plafon".

Nancu a mai spus că până la această data au fost aprobate de fond 57.807 de solicitări pentru IMM-uri, toate acestea fiind transmise către cele 22 de bănci cu care guvernul a semnat convenţii pentru IMM Invest. Directorul FNGCIMM a precizat că doar 5.000 au şi fost aprobate de instituţiile de credit, dar că numărul va creşte semnificativ până la finalul lunii.

"S-au înscris până la această dată un număr de 57.807 IMM-uri, care au primit răspuns din partea Fondului Naţional de Garantare în 72 de ore (...). Ce se întâmplă în continuare? Cele 57.807 cereri analizate de noi au fost transmise celor 22 de bănci (cu care s-au semnat convenţii de participare - n.r.). În acest moment, există pe circuitul de aprobare un număr de aproximativ 5.000 de aprobări din partea băncilor. (...) Acum nu putem intra peste normele interne ale băncilor. Fiecare bancă are o normă proprie, dar practic băncile au deja o săptămână de când au început să evalueze. Apogeul se va ajunge unde săptămâna viitoare. (...) Noi estimăm că până la sfârşitul acestei luni vom avea un număr semnificativ (de aprobări). O evaluare la bancă nu durează mai mult de cinci zile, deci undeva la sfârşitul lunii vom trece peste jumătate din cererile aprobate. Băncile au automatizat deja aplicaţiile", a spus Nancu.

Acesta a mai spus că cele 57.807 IMM-uri înscrise totalizează un număr de 726.219 locuri de muncă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Princes of the Yen - True Story Documentary Channel - pe youtube

    Asta ca sa aruncati o privire pe fereastra viitorului, a Romaniei, in cazul in care alte politici monetare vin din urma.  

    Recomand 

    ca bancile sa analizeze cu atentie ,aceasta le este meseria :sa gestioneze cu grija depunerile clientilor si ale actionarilor.Acum o pot face cu mai mult curaj pt.ca au o plasa de siguranta in plafonul de garantare.Avind in vedere numarul f.mare a solicitantilor se pare ca programul va reusi nu numai sa salveze ci sa revigoreze si sa dezvolte afacerile.Se pare ca dl. Citu este un profesionist.Doamne ajuta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro