DUPĂ CÂŞTIGAREA UNEI NOI LICITAŢII ORGANIZATE DE STATUL AUSTRALIAN VICTORIA,Enel Green Power construieşte un parc solar de 42 milioane dolari

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 septembrie 2018

Enel Green Power construieşte un parc solar de 42 milioane dolari

Centrala va avea o capacitate de 34 MW

Enel Green Power Australia a câştigat, prin licitaţie, un acord pe 15 ani ("acord de sprijin") cu statul Victoria pentru producţia de energie şi emiterea de certificate verzi, în urma construcţiei Centralei Solare Cohuna, cu o capacitate de 34 MW.

Acordul a fost atribuit în cadrul unei licitaţii inverse organizate de către statul Victoria, anul trecut, pentru o capacitate de 650 MW de energie regenerabilă.

Enel va investi în jur de 42 milioane de dolari pentru construcţia centralei, care va începe în prima jumătate a anului 2019.

Centrala solară Cohuna va fi construită în colaborare cu dezvoltatorul local Leeson Group şi este situată în comitatul Gannawarra, Victoria, la aproximativ 8 kilometri sud de oraşul Cohuna.

"Enel Green Power face un nou pas important în dezvoltarea business-ului în Australia prin această realizare recentă", a spus Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power (EGP), adăugând: Enel va investi în jur de 42 milioane de dolari pentru construcţia centralei, care va începe în prima jumătate a anului 2019.Centrala solară Cohuna va contribui la atingerea obiectivelor ambiţioase în domeniul energiei regenerabile ale Statului Victoria, în acord cu viziunea globală a Enel Green Power în ceea ce priveşte energia regenerabilă".

Centrala urmează să devină operaţională la sfârşitul anului 2019 şi va fi conectată la reţeaua de distribuţie locală prin staţia Cohuna Zone.

Centrala solară Cohuna, care va fi compusă din aproximativ 87.000 de module fotovoltaice cu două feţe, va genera până la 77 GWh/an, prevenind emisia unei cantităţi de aproximativ 70.200 tone de CO2, în atmosferă în fiecare an.

Licitaţia organizată de către statul Victoria a fost lansată în luna noiembrie 2017 pentru o capacitate de 650 MW de energie regenerabilă, din care 100 MW de energia solară. Licitaţia face parte din Obiectivul de Energie Regenerabilă a Statului Victoria (VRET) de a genera 25% din producţia de electricitate din surse regenerabile până în 2020 şi 40% până în 2025.

Enel Green Power (EGP) este deja prezent în Australia, unde a conectat recent la reţea primii 45 MW ai centralei solare Bungala Solar One PV, cu o capacitate de 137.7 MW. Centrala face parte din Proiectul Bungala Solar PV, situat în apropierea Portului Augusta, din Sudul Australiei. După ce devine operaţional, întregul Proiect Bungala Solar PV va avea o capacitate instalată de peste 275 MW .

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării şi operării surselor de energie regenerabilă din întreaga lume, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 42 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie şi reprezintă un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro