Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DUPĂ CE A SALVAT 118 MIGRANŢI DIN APELE MEDITERANEINava umanitară Ocean Viking nu are unde să debarce

A.P.
Internaţional /

Nava umanitară Ocean Viking nu are unde să debarce

Nava Ocean Viking, care a salvat joi, în Mediterana Centrală, 118 migranţi plecaţi din Libia, a formulat deja ''trei cereri'' Italiei şi Maltei pentru a i se comunica numele unui port de debarcare, a anunţat luni organizaţia neguvernamentală SOS Mediterranee, care administrează nava umanitară, transmite AFP.

Nava se află între Malta şi Italia, în aşteptarea unui răspuns din partea celor două ţări.

''Am formulat trei cereri, vineri dimineaţă, sâmbătă şi astăzi (luni) la sfârşitul dimineţii, dar nu avem un răspuns, nici măcar o confirmare de primire'' din partea autorităţilor vizate, a spus Laurence Bondard, purtătoare de cuvânt a ONG-ului SOS Mediterranee.

''Este inacceptabil şi ilegal cu privire la dreptul maritim international care este foarte clar: orice persoană salvată pe mare poate fi debarcată cel mai rapid posibil într-un loc sigur'', a adăugat ea.

O primă operaţiune de salvare s-a desfăşurat la limita între apele teritoriale malteze şi italiene, iar cea de-a doua în apele teritoriale malteze, conform organizaţiei neguvernamentale.

Acostarea navelor cu migranţi este supusă în continuare regulilor stricte impuse de pandemia de COVID-19. Săptămâna trecută, 28 dintre cei 209 migranţi salvaţi pe Mediterana de ONG-ul german Sea Watch şi ulterior plasaţi în carantină pe un feribot într-un port sicilian au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

Autorităţile malteze au pus în practică un sistem similar de carantină pentru navele turistice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie