DUPĂ CEA DIN ANUL TRECUT,Globalworth a listat a doua emisiune de obligaţiuni la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2018

Globalworth a listat, la finalul săptămânii trecute, o emisiune de 5.500 de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), acesta fiind al doilea exerciţiu de acest tip efectuat de compania de investiţii imobiliare la bursa noastră.

Valoarea nominală a unei obligaţiuni (simbol GWI25) este de 100.000 de euro, titlurile purtând o dobândă fixă de 3% pe an, data scadenţei fiind 29 martie 2025.

Spre deosebire de cele 5.500 de obligaţiuni Globalworth listate la finalul lunii august a anului trecut la BVB (simbol GWI22), care pot fi tranzacţionate în euro, dar decontarea se face în lei, în cazul noii emisiuni, atât transferurile, cât şi decontarea se va realiza în euro.

Potrivit datelor afişate pe site-ul bursei, de la listare şi până în prezent nu a avut loc nicio tranzacţie cu titlurile GWI22.

Paul Prodan, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BT Capital Partners, intermediarul ambelor exerciţii, a declarat: "Anul trecut a fost o listare puţin neortodoxă, având în vedere că emisiunea a fost în euro, iar decontarea în lei, care este greoaie pentru potenţialii investitori în piaţa secundară de capital, atât români cât şi străini (...). Noi suntem încrezători că vom avea şi lichiditate (n.r. pentru obligaţiunile GWI25), nu doar o cotaţie tehnică, un bid şi un ask la cota bursei".

Oficialul BT Capital Partners a mai spus: "Emisiunea este considerabilă. Sperăm ca în lunile care urmează anul acesta să avem cât mai multe evenimente de genul acesta, atât obligaţiuni cât şi acţiuni. Primii paşi i-am făcut prin obligaţiuni şi sperăm că urmează şi emitenţi în acţiuni, IPO-uri şi SPO-uri, pentru a dovedi că se poate finanţa şi prin piaţa de capital orice antreprenor român sau străin".

Valoarea totală a obligaţiunilor corporative emise de Globalworth este similară celei din 2017, respectiv 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite în noi proiecte.

Obligaţiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Începând de anul trecut, în premieră pentru România, la BVB a fost implementată decontarea direct în moneda unică europeană.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, prezentă şi pe piaţa din România, este listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est. Investitor important pe piaţa de clădiri de birouri din România, în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiţii în Polonia, printr-o participaţie de 72% în Griffin Premium R.E. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia.

Portofoliul Globalworth are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate la aproximativ 440 de companii naţionale şi multinaţionale din 28 de ţări şi 37 de sectoare de activitate.

În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara şi Piteşti, iar în Polonia în oraşele: Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Misto moment si-au ales. Increderea la BVB duduie... actiunile fiind pe minimele absolute ale anului 2018

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro