Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DUPĂ CUM A SCRIS ZIARUL BURSA, DIN FEBRUARIEŞtefan Nanu, numit director de departament la Banca Internaţională de Investiţii

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

La IIB, Ştefan Nanu va fi responsabil cu mobilizarea resurselor pe pieţele de datorii, structurarea proiectelor destinate finanţării, precum şi de relaţiile cu investitorii.

La IIB, Ştefan Nanu va fi responsabil cu mobilizarea resurselor pe pieţele de datorii, structurarea proiectelor destinate finanţării, precum şi de relaţiile cu investitorii.

Ştefan Nanu a fost numit în funcţia de director al Departamentului de Finanţare Structurată şi a Datoriei din cadrul Băncii Internaţionale de Inves-tiţii (IIB), care are sediul la Moscova, potrivit anunţului făcut luni de instituţie. Aceasta menţionează că domnul Nanu are o experienţă îndelungată în domeniul finanţelor publice şi internaţionale, fiind în trecut şi angajat al Băncii Mondiale.

Ziarul "BURSA" a scris, încă din 14 februarie, că Ştefan Nanu, şeful Trezoreriei din Ministerul Finanţelor, urmea-ză să preia un post de director în board-ul Băncii Internaţionale de Investiţii de la Moscova (International Investment Bank - IIB).

IIB este condusă dualist de un board, format din şase membri, şi un Consiliu, format din nouă membri. În Consiliu, reprezentantul României este secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Attila Gyorgy.

La IIB, Ştefan Nanu va fi responsabil cu mobilizarea resurselor pe pieţele de datorii, structurarea proiectelor des-tinate finanţării, precum şi de relaţiile cu investitorii.

Înainte să înceapă activitatea la IIB, domnul Nanu a condus Direcţia Generală Trezorerie şi Datorii Publice din Ministerul Finanţelor Publice din România. Din această funcţie, domnia sa a coordonat problemele datoriei suverane, operaţiunile publice de trezorerie, relaţiile cu agenţiile de rating şi instituţiile financiare internaţionale, activităţile pieţei bursiere naţionale.

Anterior, Ştefan Nanu a deţinut numeroase funcţii în instituţii importante de dezvoltare precum Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, şi a participat la organismele de management ale Fondului de garantare a asigurărilor, Banca Română de Credite şi Investiţii, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Comisia pentru Economie şi Finanţe din Uniunea Europeană etc.

Stefan Nanu are un masterat în Managementul Instituţiilor Publice din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi a absolvit o serie de programe educaţionale, printre care Harvard Kennedy School, Venice International University, Goldman Sachs Academy etc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PSD prin Adrian Nastase a vandut petrolul tarii. PNL prin Calin Popescu Tariceanu a dat gratis gazele din Marea Neagra. Acum PSD+ALDE prin Dragnea si Tariceanu ne vand pe nimic aurul tarii de la Rovina si Certej din Hunedoara. Actul normativ pentru aprobarea inceperii exploatarii este pe masa guvernului. Afacere, aia scot 5 miliarde de dolari rad munti intregi si ne lasa noua cianura. Noi castigam praful de pe de pe toba. CAT MAI REZISTI POPORULE LA ACEST JAF? CAT? CUM DE II MAI VOTEZI PE ACESTI HOTI POPORULE. MAI EXISTA VREUN PATRIOT SA OPREASCA ACEST JAF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie