Abonament gratuit

DUPĂ PROPUNEREA DE DIVIDENDCreştere puternică pentru titlurile Nuclearelectrica

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Creştere puternică pentru titlurile Nuclearelectrica

Compania vrea să acorde acţionarilor 92% din profitul anului trecut 

Impulsionate de propunerea conducerii companiei de a aloca acţionarilor ca dividende suma de 498,42 milioane de lei, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat puternic, ieri, la ora 16:00, cotaţia SNN fiind în creştere cu 8,18%, la 12,7 lei, cea mai bună evoluţie din rândul acţiunilor din BET, conform datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Suma reprezintă 92% din profitul emitentului pentru anul trecut, de aproape 541 milioane de lei, circa 411,18 milioane de lei urmând să meargă către Statul Român care deţine, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, 82,49% din operatorul centralei de la Cernavodă.

Dividendul pe acţiune este de 1,65306302 lei ceea ce, raporat la cotaţia SNN din data de 24 martie (ziua publicării convocatorului), de 11,74 lei, oferea un randament brut de 14,08%.

Investitorii care doresc să beneficieze de dividende, trebuie să aibă acţiuni SNN la data de 16 iunie, data ex-dividend fiind 15 iunie, în timp ce plăţile se vor face începând cu 25 iunie.

Pentru anul trecut, producătorul de energie a raportat un profit net preliminar de 540,94 milioane de lei, cu 31,74% peste cel realizat în 2018, evoluţie apărută pe fondul creşterii veniturilor într-un ritm mai accelerat decât al cheltuielilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Buna dimineata! In contextul actual ,toate firmele isi vor revizui propunerile de dividende, ce s a anuntat este f. bine dar ,cum vor face fata anului in curs si mai ales in 2021 daca in exemplul scris mai sus ofera 92% din profit. Consider ca ASF treb. sa anunte sc. de pe bvb sa nu faca anunturii care pot duce in eroare piata bursiera, astfel vor fi amendate. Un regulament clar in care ASF poate spune sc., ca pot face propuneri de alocare dividende intre minim ( care este sigur) si pot merge pana la un maxim de ....% altfel se va crea confuzie si la aprobarea dividendelor sa vedem ca NU S A APROBAT. Eu NU CRED ca se poate oferi dividende generoase cu alocare de 90% asta inseamna drumul spre faliment. Aceasta este analiza (opinia) pe care merg si consider ca si voi ar treb. sa va faceti unele analize, decizia va apartine.

    Total de acord cu comentariul de mai sus!

    Oare ministerul economiei nu va cere din nou dividende suplimentare? (Sa zicem la propunerea FP?)

    Parca ziceau ca le trebuie bani pt retehnologizarea reactorului 1 si 2! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie