ECOVILLAS:Locuinţele disponibile în proiectul LOFT green apartments sunt vândute aproape integral

G.U.
Companii #Construcţii / 27 iulie 2021

Locuinţele disponibile în proiectul LOFT green apartments sunt vândute aproape integral

Locuinţele disponibile în proiectul LOFT green apartments, aflat în construcţie, sunt vândute aproape integral. Cererea este din ce în ce mai mare din partea celor care se uitau până acum să cumpere locuinţe convenţionale, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Piaţa imobiliară, inclusiv cea rezidenţială, trece printr-o perioadă de transformări, generate iniţial de pandemie, care însă acum sunt determinate de politicile din domeniul mediului de la nivel mondial şi local, sau de cele din domeniul energiei sau alte sectoare cu impact direct asupra bugetului cumpărătorilor, notează sursa citată.

Vlad Veaceslav, CEO al companiei Ecovillas, a declarat: "Schimbările care apar pe piaţa rezidenţială se manifestă incredibil de repede, aceasta fiind foarte sensibilă la orice tip de decizie la nivel global sau naţional.

Dacă anul trecut, cei care erau interesaţi să cumpere locuinţe verzi, erau < < mânaţi > > de conştientizarea importanţei pe care locuinţele le au asupra mediului înconjurător, în ultima perioadă vedem că oamenii au început să evalueze costurile de locuire, confortul oferit de aceste locuinţe, raportate la investiţia pe care o alocă pentru achiziţie. Observăm că sunt dispuşi să plătească mai mult pentru a beneficia de o locuinţă eficientă din punct de vedere al costurilor şi consumului."

Perspectiva aplicării unor măsuri pentru a reducere a emisiilor de carbon, se traduc în costuri mai mari, mai ales în locuinţele de pe piaţa veche. Astfel, pe piaţa rezidenţială am putea asista, la fel cum s-a întâmplat pe piaţa auto în urmă cu mai mulţi ani, la costuri mai mari pentru locuinţele "poluante" şi care nu respectă standardele de mediu care devin din ce în ce mai stringente.

Conform comunicatului, sectorul clădirilor private, inclusiv cel al locuinţelor individuale, începând cu finalul anului trecut, trebuie să respecte standardul nZEB, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă un consum de energie aproape de zero, asigurat în mare parte din surse regenerabile şi printr-un grad ridicat de eficienţă energetică.

Studiile arată că sectorul rezidenţial va fi cel mai afectat de aceste standard având în vedere că cea mai mare parte a stocului de locuinţe este vechi şi cel mai poluant.

"Prin proiectul LOFT green apartments, compania Ecovillas a devenit în România un pionier al construcţiei apartamentelor încălzite şi răcite cu pompe de căldură geotermice care nu poluează. Am ales să riscăm şi să aducem un proiect ambiţios pe o piaţă imatură şi ne-au asumat investiţia. Încă din faza de studiu a pieţei, am considerat că aceste standarde vor deveni obligatorii şi că este tipul să venim cu un concept care să fie un reper în sectorul rezidenţial autohton. Mai mult decât atât, suntem atenţi şi căutăm cele mai inovatoare soluţii pentru a dezvolta proiecte care să menţină standarul de calitate şi de eficienţă pe care l-am adus până acum pe piaţă", a adăugat Vlad Veaceslav, CEO al companiei Ecovillas.

Vânzările s-au dublat în ultimele 6 luni, iar compania mizează pe o triplare a cererii pe acest segment în următorii 5 ani.

Interesul pentru locuinţele cu tehnologii noi, eficiente energetic este în creştere încă din luna ianuarie a acestui an. Vizionările au crescut cu 40% faţă de ultimul trimestru din 2020, iar vânzările s-au dublat în primele 6 luni faţă de ultimul trimestru din 2020.

Complexul LOFT green apartments are în total trei imobile - 154 de apartamente de tip studio, 2 camere şi 3 camere. Prima fază a proiectului este vândută integral. Faza a 2-a ce include construcţia a două blocuri noi va fi livrată anul acesta. Blocul 2 este finalizat, urmează predarea apartamentelor către proprietari, iar blocul 3 va fi gata până la finalul anului. În acest moment, proiectul fiind vândut în proporţie de 85%, se menţionează în comunicat.

Designul proiectului este unul de tip loft şi include materiale cât mai brute, dar sustenabile precum: betonul, cărămida, lemnul, ferestre mari şi o înălţime de până la 2,9 metri a locuinţelor. Complexul LOFT green apartments este construit între două păduri mari, în Mogoşoaia. Ansamblul are un sistem cu pompe de căldură geotermice care folosesc energia regenerabilă a pământului pentru încălzire, răcire şi apă caldă. Complexul are ZERO emisii de CO2 şi nu foloseşte combustibili fosili pentru încălzire, fiind singurul complex rezidenţial de apartamente care nu necesită racordare la gaze.

Mai mult decât atât, pentru construcţia blocului 2 a fost folosită izolaţie cu spumă poliuretanică, un produs 100% reciclabil şi faţadă 100% din lemn Thermowood adus din Finlanda.

Preţurile pentru locuinţele din cadrul complexului pornesc de la 50.625 euro + tva pentru locuinţele de tip studio, 2 camere de la 73.125 euro + tva, iar 3 camere de la 100.125 euro + tva. Compania Ecovillas va finaliza anul acesta cele două blocuri din faza a 2-a a proiectului, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro