EDUCAŢIELuna în care verdele s-a transformat în roşu

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Luna în care verdele s-a transformat în roşu

Octombrie este luna în care se turează "motoarele" în învăţământ, după perioada de acomodare din septembrie. Anul acesta şi-a luat viteză doar... pandemia.

În septembrie s-a pornit activitatea şcolară cu trei scenarii: offline (scenariul verde), online (scenariul roşu) sau hibrid (scenariul galben), dar se insista din partea autorităţilor că nu vor fi probleme cu prezenţa la cursuri, mai ales că, iniţial, înaintea primei zile de şcoală, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că elevii din 12.423 de şcoli merg la cursuri (fiind aplicat scenariul verde), în alte 4.915 unităţi de învăţământ va fi aplicat scenariul hibrid (galben), copiii din 263 de şcoli vor învăţa online (urmând scenariul roşu). Zi după zi, tot mai multe şcoli au trecut la scenariul roşu, cele din Bucureşti în întregime, în 45 de zile numărul şcolilor cu porţile închise crescând de aproape 15 ori.

Astfel, acum, la început de noiembrie Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat că un milion de copii învaţă exclusiv online: "Conform raportărilor inspectoratelor şcolare, astăzi (n.r. 2 noiembrie, dar cifrele sunt cele de la finalul lui octombrie), la ora 10:30, avem următoarele date: şcoli în scenariu verde - 8.797, şcolii în scenariul galben - 5.029 şi şcoli în scenariul roşu - 3.830. Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii, iar în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti - înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online". Ministrul a făcut un apel către inspectorii şcolari generali şi către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a cursurilor, precizând că s-au primit sesizări, atât de la părinţi, cât şi de la elevi că nu se desfăşoară activităţi didactice în sistem online: "Vreau să transmit un mesaj foarte clar că nu voi accepta în niciun caz ca învăţarea să nu continue. Voi organiza şi la nivelul Ministerului Educaţiei echipe de inspectori care să verifice ceea ce se întâmplă în sistem online. Aşa cum am spus-o şi altădată consider că trebuie ca toţi profesorii să se organizeze în aşa fel încât copiii să nu aibă deloc de suferit. V-aş ruga să îmi permiteţi să fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi şi inspectori şcolari din cadrul inspectoratelor şcolare, să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistemul online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online. Ministerul Educaţiei va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele şcolare activităţi de inspecţie, de monitorizare, de altfel, şi sindicatele au fost cele care au dorit să participe alături de inspectorate la aceste activităţi de monitorizare a activităţilor didactice desfăşurate în sistem online".

Pentru învăţămât, toamna aceasta, verdele s-a transformat în roşu, un roşu care nu anunţă nimic bun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro