EFECTELE PANDEMIEI"Abonamentul la sală" nu-i mai atrage pe angajaţi

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 februarie

"Abonamentul la sală" nu-i mai atrage pe angajaţi

Pandemia a lăsat urme adânci pe piaţa muncii. Angajaţii au alte aşteptări de la angajatori, inclusiv în ceea ce priveşte beneficiile, angajatorii şi-au modificat pretenţiile. Pandemia a reconfigurat oferta de beneficii extrasalariale, astfel că acum doar 2% dintre companii mai atrag candidaţi noi promovând abonamentul la sală ca beneficiu extrasalarial, în timp ce, înainte de pandemie, acelaşi beneficiu era acordat de peste 50% dintre angajatori, arată datele platformei de recrutare online BestJobs. Nici petrecerile firmei sau decontarea transportului nu mai reprezintă o miză. Potrivit companiei de recrutare: "Pe măsură ce activitatea angajaţilor a trecut tot mai mult în mediul online, iar restricţiile impuse de autorităţi au limitat anumite activităţi, companiile s-au adaptat şi au reconfigurat pachetul de beneficii oferit. Astfel, conform datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, în prezent doar 2% dintre companii mai atrag candidaţi noi promovând abonamentul la sală ca beneficiu extrasalarial, în timp ce, înainte de pandemie, acelaşi beneficiu era acordat de peste 50% dintre angajatori".

Tot în contextul evoluţiei ofertei extrasalariale, se observă cum posibilitatea de a lucra remote s-a transformat din beneficiu în mod de lucru obişnuit pentru tot mai multe companii din România. Mai exact, doar 4% din totalul anunţurilor mai menţionează remote pe lista de beneficii în timp ce oferta de astfel de joburi a înregistrat în luna ianuarie un record de 15% din totalul locurilor de muncă active pe platforma de recrutare. În categoria beneficiilor care au scăzut în tendinţe se numără şi organizarea de petreceri ale companiei, teambuilding-urile, dar şi decontarea transportului. La polul opus, există beneficii noi, care au început să îşi facă apariţia în oferta companiilor, cum ar fi buget de compensare pentru telemuncă, sprijin în reconversii profesionale interne, zile libere în plus şi acces la serviciile profesioniştilor terapeuţi sau coachi. Ana Vişian, marketing manager BestJobs a declarat: "Al doilea an de pandemie a fost resimţit de către angajaţii români ca fiind mai dificil decât primul, iar aproape jumătate dintre ei declarau la finalul anului trecut că au ajuns la burnout. Mulţi dintre candidaţii activi pe BestJobs îşi doresc ca un job nou să nu mai fie o sursă de stres şi să le aducă beneficii mai multe. Aceştia acordă mai multă importanţă bunăstării psihice acum, drept pentru care îşi doresc mai mult timp liber pentru ei şi mai mult confort la job, în general. Vedem cum companiile s-au adaptat rapid şi încearcă să răspundă nevoilor candidaţilor, fiind presaţi şi de deficitul mare de personal".

Angajatorii din domeniile Vânzări, Tehnic, Inginerie, Contabilitate şi IT, pe lângă faptul că împart locurile fruntaşe când vine vorba de oferte de angajare şi interes din partea candidaţilor, mai au în comun şi faptul că au în ofertă beneficii care nu au fost influenţate de pandemie: tichete de masă, bonus de performanţă, abonament la servicii medicale şi traininguri de specializare. Pachetul complet de beneficii poate să difere în funcţie de companie, domeniu sau nivel de experienţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro