Emiratele Arabe Unite au cea mai mare rată de deţinere de criptomonede, la nivel global

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 mai

Emiratele Arabe Unite au cea mai mare rată de deţinere de criptomonede, la nivel global

English Version

În Emiratele Arabe Unite (EAU) există cele mai mari deţineri de criptomonede din lume, guvernul ţării fiind considerat foarte prietenos cu activele cripto, conform visualcapitalist.com, care citează datele Triple-A - un gateway de plăţi cripto - pentru 2023.

Conform sursei citate, în EAU există o rată de deţinere de criptomonede de peste 30% în rândul populaţiei, respectiv trei milioane de deţinători.

Raportul Crypto Wealth 2023 realizat de Henley & Partners. notează: "În Emiratele Arabe Unite, Autoritatea de Reglementare a Serviciilor Financiare (FSRA-ADGM) a fost prima care a emis reguli şi reglementări privind cumpărarea şi vânzarea de criptomonede. Emiratele sunt, în general, foarte deschise către noile tehnologii şi au propus taxe zero pentru deţinătorii de criptomonede şi afacerile din domeniu".

Urmează, pe locul secund în clasamentul amintit, Vietnamul, cu o rată de deţinere de 21,2%, respectiv 21 de milioane de locuitori care au active cripto. Potrivit Crypto Council for Innovation, deţinerile de criptomonede din Vietnam sunt neimpozitate, ceea ce le face un activ atractiv. Un alt motiv pentru care exită rate ridicate de deţineri cripto în Vietnam pare să fie populaţia numeroasă nebancarizată (persoane fără acces la servicii financiare). Criptomonedele pot oferi o modalitate alternativă de accesare a acestor servicii fără să fie nevoie de băncile tradiţionale.

Pe locul al treilea în topul realizat de Triple-A găsim SUA - cu o rată de deţinere de 15,6%, respectiv 53 de milioane de deţinători, după care se situează Iran - cu 13,5% (12 milioane), Filipine - cu 13,4% (16 milioane), Brazilia - cu 12% (26 de milioane), Arabia Saudită - cu 11,4% (4 milioane), Singapore - cu 11,1% (665.000), Ucraina - cu 10,6% (4 milioane) şi Venezuela - cu 10,3% (3 milioane).

Potrivit visualcapitalist.com, dacă ţările ar fost incluse în clasament după numărul proprietarilor de active cripto, India s-ar poziţiona pe primul loc, cu 93 de milioane, China - pe locul al doilea, cu 59 de milioane, iar SUA pe locul al treilea, cu 53 de milioane.

Platformă pentru criptomonede, la Deutsche Börse

Operatorul bursier german Deutsche Börse a lansat, în luna martie, o platformă reglementată pentru tranzacţionarea criptomonedelor, destinată investitorilor instituţionali, conform Reuters.

Deutsche Börse anunţase anul trecut planul în acest sens, iar în februarie 2024 a obţinut autorizaţiile suplimentare de la autorităţile germane de reglementare.

Luna trecută, banca germană de stat Landesbank Baden-Wurttemberg (LBBW) a anunţat un parteneriat cu firma cripto Bitpanda, în baza căruia va oferi servicii legate de criptomonede clienţilor săi corporativi. Iniţial, parteneriatul presupune custodia şi tranzacţionarea Bitcoin, ETH şi alte active digitale. Colaborarea ar urma să înceapă cu un program pilot de custodie în a doua jumătate a anului 2024, conform ledgerinsights.com.

Ca parte a acordului, Bitpanda va oferi LBBW o infrastructură de "investing-as-a-service".

"Cererea din partea clienţilor noştri corporativi pentru active digitale este în creştere", a declarat Dr. Jurgen Harengel, COO Corporate Bank al LBBW, adăugând: "Suntem convinşi că activele cripto se vor impune ca element de bază pentru modelele de afaceri viitoare. Prin cooperare, creăm bazele tehnice şi de reglementare într-un stadiu incipient pentru a susţine cel mai bine strategiile cripto individuale ale clienţilor noştri corporativi".

Bitpanda mai are drept clienţi banca comunitară austriacă Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien şi neo-banca germană N26.

Multe dintre cele mai mari bănci din Germania au anunţat planuri de custodie şi tranzacţionare a criptomonedelor. Deutsche Bank a încheiat un parteneriat cu Taurus. Commerzbank a obţinut o licenţă de custodie cripto de la BaFin la sfârşitul anului trecut. DZ Bank pregăteşte, de asemenea, o soluţie cripto pentru cei 737 de membri ai băncii comunitare Raiffeisenbank.

Concurenţa în acest sens nu este doar din partea băncilor, Deutsche Börse lansând soluţia sa de tranzacţionare cripto DBDX. Filiala sa, Crypto Finance, asigură decontarea şi custodia. Börse Stuttgart oferă de ani de zile servicii de retail cripto şi, de asemenea, custodie instituţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb