Enel Green Power începe lucrările de construcţie la un parc eolian în Uruguay

A.C.
Internaţional #Energie / 28 iulie 2014

Enel Green Power (EGP) a început construcţia primului său parc eolian din Uruguay (Melowind), amplasat în regiunea Cerro Largo, la aproximativ 320 de kilometri de capitala Montevideo, acesta va avea o capacitate instalată de 50 MW, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Operaţiunile acestuia vor putea genera peste 200 milioane de kWh de energie anual, evitând emisia în atmosferă a circa 62.000 de tone de CO2. Melowind va avea un factor de încărcare de peste 47%, echivalentul a peste 4.100 de ore de generare pe an, potrivit sursei citate.

Noul parc eolian va implica investiţii cu o valoare estimată de 98 milioane de dolari, se mai arată în comunicare. Energia electrică produsă de noul parc eolian va fi vândută către UTE (Administración Nacional de Usinas y Trasmisiones Eléctricas - Administraţia Naţională a Centralelor Electrice şi de Transmisie), compania de stat care gestionează transportul, distribuţia şi vânzarea energiei electrice din Uruguay, în urma unui contract de cumpărare semnat pentru o perioadă de 20 de ani.

Uruguay are o capacitate instalată de aproximativ 2,9 GW, 62% din energie fiind obţinută din resurse regenerabile. În 2010, Guvernul din Uruguay a anunţat planul său "Politica Naţională a Energiei 2030", al cărui scop este de a diversifica distribuţia energiei la nivelul ţării, extinderea utilizării resurselor locale şi creşterea nivelului de implicare a sectorului privat în industria de generare a electricităţii.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

22 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9232
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5644
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6092
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.9858

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro