Enel Green Power şi Tesla, acord pentru dezvoltarea de baterii în centrale solare şi eoliene

Elena Deacu
Companii #Energie / 13 mai 2015

Enel Green Power şi Tesla au încheiat astăzi un acord pentru testarea integrării sistemelor staţionare de stocare a energiei aparţinând Tesla în centralele solare şi eoliene ale Enel Green Power.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, acordul are drept scop creşterea producţiei în facilităţile EGP şi furnizarea de servicii avansate pentru o integrare globală mai bună a energiilor regenerabile în reţea.

Companiile vor începe colaborarea cu selectarea unui site pilot iniţial, unde va fi instalat un sistem de baterie Tesla, cu o capacitate de producţie de 1,5 MW şi o capacitate de stocare a energiei de 3 MWh.

Acordul este parte a unui memorandum de înţelegere extins între cele două companii, care prevede atât integrarea sistemelor energetice Tesla în centralele Enel, cât şi dezvoltarea mobilităţii electrice. Acordul de astăzi se încadrează în programul extins al Enel Green Power pentru testarea sistemelor de stocare staţionare ce include proiecte pilot la stadiul avansat de execuţie şi care implică alţi actori globali importanţi din sector, cum ar fi FIAMM, General Electric, Samsung SDI şi Toshiba.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa. Compania are o capacitate anuală de generare egală cu circa 32 de miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului - suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 10 milioane de gospodării. Compania are o capacitate instalată de peste 9.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 740 de centrale operaţionale în 15 ţări.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro