ENEL X ROMÂNIA a instala un sistem fotovoltaic la fabrica Fabrica de Mezeluri FOX din Bucureşti

A.B.
Companii / 30 octombrie 2020

ENEL X ROMÂNIA a instala un sistem fotovoltaic la fabrica Fabrica de Mezeluri FOX din Bucureşti

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a pus în funcţiune un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de aproape 1 MWp, pentru unul dintre cei mai mari producători de mezeluri, Grupul de firme FOX,transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Proiectul implementat de Enel X este format din două tipuri de soluţii ce folosesc ca sursă de energie regenerabilă, energia solară: sistem fotovoltaic cu fixare la sol şi o soluţie de Carport, în zona destinată parcării.

Sistemul fotovoltaic cu 2.640 de panouri şi o capacitate instalată de 858 kWp a fost amplasat pe un teren din apropiere, în timp ce o altă instalaţie cuprinzând 432 de panouri fotovoltaice cu celule de tip policristalin, a fost montată pe o structură tip Carport, special proiectată pentru zona destinată parcării, ce are o capacitate instalată de 140,40 kWp.

"Portofoliul de servicii de eficienţă energetică al Enel X România oferă o gamă largă de soluţii personalizate pentru companiile care intenţionează să îşi reducă costurile cu energia electrică. Există deja numeroase companii româneşti importante, precum procesatorul de carne Fox, care au investit în sisteme fotovoltaice, bazându-se pe serviciile noastre care le permit să urmărească producţia şi consumul de energie", a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X România.

"La Fox Com Serv, obiectivul nostru este să promovăm o afacere sustenabilă într-o lume în schimbare, cu consumatori tot mai responsabili. Ne bucurăm că am găsit în Enel X România un partener de încredere pentru dezvoltarea sistemului fotovoltaic care ne va permite să folosim energie electrică din surse regenerabile şi să reducem costurile fabricii cu factura la energia electrică", a adăugat Iulian Marinică, CEO Fox Com Serv.

Pe lângă panourile fotovoltaice, sistemul de la Fox Com Serv a implicat instalarea a 32 de invertoare, a două tipuri de structuri metalice prefabricate special proiectate pentru instalaţii fotovoltaice amplasate la sol sau în zone de parcare, a unui sistem de monitorizare şi echipamente de conectare electrică.

Pentru proiectul dezvoltat împreună cu grupul Fox, Enel X a contractat si serviciile de mentenanţă pentru a garanta funcţionarea parcului la parametrii proiectaţi, urmărind altfel maximizarea gradului de performanta si producţie.

Tehnologiile şi echipamentele utilizate de Enel X în acest proiect au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piaţa sistemelor fotovoltaice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro