E.ON a finalizat instalarea unei centrale fotovoltaice pentru Cemacon

F.D.
Companii / 15 noiembrie 2023

E.ON a finalizat instalarea unei centrale fotovoltaice pentru Cemacon

O nouă centrală fotovoltaică a fost finalizată de compania E.ON Energie România în cadrul parteneriatului încheiat cu producătorul român de cărămidă, Cemacon, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 850.000 de euro, conform unui comunicat de presă al companiei.

Pe acoperişul fabricii din parcul industrial Recea (jud. Sălaj) a fost montat un sistem care cuprinde de 2.176 de module fotovoltaice, cu tehnologie monocristalină. Acesta va genera, în medie, 976 MWh/an acoperind astfel, împreună cu centrala de cogenerare, o mare parte din necesarul de energie electrică al acestui parc industrial.

Mai mult, anual, Cemacon îşi va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83.000 de euro, iar amprenta de carbon se va reduce cu circa 300 de tone, echivalentul emisiilor anuale a 1.000 de case.

"Partenerii noştri de business sunt tot mai preocupaţi de energia verde şi dornici de a fi independenţi din punct de vedere energetic. De aceea noi le suntem alături, pe acest drum al decarbonizării, şi venim cu soluţii personalizate, la cheie. Soluţiile noastre îi ajută să îşi îndeplinească obiectivul şi devină independenţi energetic", a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

"Odată cu dezvoltarea într-un grup industrial de materiale de construcţii, responsabilitatea faţă de mediu şi de societate creşte proporţional. Aşadar, ne-am propus ca până în 2030, toate fabricile noastre să îşi acopere consumul de energie electrică din surse alternative, iar proiectul derulat cu compania E.ON contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv", a declarat Daniel Şologon, CEO Cemacon.

Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, până la acest moment, peste 330 de proiecte finalizate, valoarea totală depăşind 58 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de circa 77 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.611 de tone în fiecare an.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb