"E.ON" va obţine o sumă brută de 1,35 miliarde euro printr-o majorare de capital

Andrei Stan
Companii #Energie /

"E.ON" va obţine o sumă brută de 1,35 miliarde euro printr-o majorare de capital

"E.ON" va obţine o sumă brută de aproximativ 1,35 miliarde de euro printr-o majorare de capital în care a vândut peste 200 de milioane de acţiuni, a anunţat vineri grupul energetic german, transmite MarketWatch.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să spună preţul la care au fost vândute acţiunile, în cadrul unei proceduri accelerate.

Scopul majorării de capital este consolidarea situaţiei financiare a companiei, înainte de plăţile planificare către un fond de stat al Germaniei, creat pentru acoperirea costurilor pe termen lung generate de capacităţile de producţie a energiei nucleare, scrie News.ro.

"E.ON" a înregistrat în 2016 cea mai mare pierdere din istoria sa, de 8,45 de miliarde de euro, legată de separarea diviziei Uniper, care reuneşte unităţile convenţionale de producere a energiei şi suprataxa de risc legată de centralele nucleare impusă de guvernul german, a anunţat miercuri compania.

Grupul "E.ON" este prezent în ţara noastră din 2005 şi are circa trei milioane de clienţi în sectoarele de gaze naturale şi energie electrică. Compania administrează 81.000 km de reţea energie electrică şi peste 20.000 km de reţele gaze naturale.

La sfârşitul lui 2016, "E.ON" avea în ţara noastră 5.464 de angajaţi, în scădere de la 6.175 în 2015.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS