EXCLUSIVITATE - MOŢIUNE SIMPLĂPDL: "Sectorul energetic, ruinat de mafia PSD-istă"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 martie 2014

PDL: "Sectorul energetic, ruinat de mafia PSD-istă"

Parlamentarii susţin că trecerea Transelectrica şi Transgaz la SGG este ilegală

Parlamentarii PDL au reuşit să introducă o moţiune simplă în care acuză că "sectorul energetic este ruinat de mafia PSD-istă". Potrivit textului moţiunii obţinut în exclusivitate de ziarul BURSA, PDL reproşează fostului ministru delegat pentru Energie, Constantin Niţă, că a promis un program care să asigure securitatea energetică a ţării noastre, dar a ratat toate marile proiecte strategice, acuzând că România ar fi trebuit să aibă, la această dată, o strategie energetică care să-i asigure surse alternative de aprovizionare cu gaze în urma eşecului Nabucco.

Documentul citat mai arată: "O altă dovadă că PSD doreşte să controleze direct sectorul energetic este transferul prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6 din 12 februarie 2014 a Companiilor Transelectrica şi Transgaz de la Ministerul Finanţelor Publice controlat la acea dată de PNL, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), condus de PSD-istul Ion Moraru. Această ordonanţă încalcă Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României, în sensul că i se acordă SGG puteri sporite şi este transformat din entitate fără personalitate juridică în acţionar din partea statului. Conform articolului 22 din aceeaşi Lege, SGG face parte din aparatul de lucru al Guvernului şi are rolul de a asigura operaţiunile tehnice aferente actelor guvernamentale. El deserveşte doar Guvernul şi emite acte cu caracter individual. Nu poate emite mandate de AGA, cum va fi în cazul celor două companii".

Parlamentarii PSD susţin că mandatele şi numirile date de SGG sunt nule de drept, ele fiind date de persoane fără calitate, precum şi faptul că investitorii de pe bursă au aflat ulterior de transfer (ordonanţa nefiind în dezbatere publică, ci "scrisă în laboratoarele PSD chiar înainte de adoptare") şi au fost luaţi prin surprindere.

Reprezentanţii PDL mai protestează şi pentru faptul că Ordonanţa privind transferul celor două companii scoate din componenţa Transelectrica companiile profitabile "Bursa de energie OPCOM" şi "Formenerg" trecându-le în administrarea Departamentului pentru Energie, deşi acţionarul minoritar - Fondul Proprietatea s-a opus permanent de-a lungul timpului acestei operaţiuni. Conform sursei citate, este ilegal ca Departamentul pentru Energie să controleze atât producătorii şi furnizorii, cât şi bursa pe care se fac tranzacţiile cu electricitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro