Fabrica Ţaga îşi reia producţia de brânzeturi

E.D.
Companii #Agro-alimentar / 26 noiembrie 2014

Producţia la fabrica de brânzeturi de la Ţaga (Cluj) reporneşte astăzi, 26 noiembrie, ca urmare a acordului semnat de FrieslandCampina România şi Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster şi Cooperativa Agricolă Someş Arieş, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, acordul prevede producţia Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar şi a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză şi grota de la Ţaga, precum şi brandul Năsal rămân în proprietatea FrieslandCampina România.

"Asocierea pentru redeschiderea fabricii de la Ţaga este pentru noi un motiv de bucurie şi de mândrie. AgroTransilvania Cluster susţine prin toate proiectele sale antreprenorii din agricultură, fermierii, micii producători. Prin acest proiect, reuşim să ducem mai departe reţetele şi tradiţiile clujene, într-un mod durabil pentru Cluj şi pentru fermierii din zonă. Credem cu tărie că astfel de asocieri pot duce la dezvoltarea sectorului agricol din România", a declarat Ioan Oleleu, Preşedinte AgroTransilvania Cluster.

"Suntem extrem de mulţumiţi că am reuşit, prin această soluţie inovatoare de business, să repunem în funcţiune fabrica de la Ţaga, o unitate-unicat în România. Răspundem, astfel, cererilor consumatorilor noştri, precum şi ale membrilor comunităţii locale, care şi-au dorit să consume, mai departe, Brânza de Năsal. Acest parteneriat cu Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care, prin definiţie, înseamnă un efort comun, reprezintă acum soluţia noastră pentru a le putea oferi, din nou, românilor, o specialitate cu o tradiţie şi un renume aparte", a declarat Cornel Cărămizaru, Director de Vânzări FrieslandCampina România.

Fabrica de brânză din comuna Ţaga este deţinută de compania FrieslandCampina România şi se află în conservare de la 1 iunie 2013. Producţia de brânzeturi va fi reluată efectiv începând de astăzi, iar Brânza de Năsal va fi disponibilă pe piaţă în cel mai scurt timp.

În fabrica de la Ţaga vor mai fi produse şi sortimente de brânzeturi maturate sub brandurile AgroTransilvania Cluster.

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze FrieslandCampina, organizaţie cu tradiţie în colectarea laptelui şi fabricarea de produse lactate. FrieslandCampina este prezentă pe piaţa din România cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Campina şi Dots şi oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt şi gustări pe bază de lapte.

Fabrica de Brânzeturi Transilvania a fost înfiinţată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someş Arieş. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din agenţi economici, entităţi de cercetare, instituţii şi catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean.

Cooperativa Agricolă Someş Arieş este formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2.000 de vaci de lapte. Iniţiativa de a reuni în aceeaşi structură actori importanţi din sectorul agroindustrial clujean şi transilvanean îi aparţine Consiliului Judeţean Cluj.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb