DIKE

Facebook plăteşte despăgubiri uriaşe pentru încălcarea intimităţii

Ziarul BURSA #Lifestyle /

Problemele pentru cea mai mare reţea de socializare din lume par să nu se mai sfârşească. Tag-urile automate cu încălcarea legii vor costa Facebook mai bine de jumătate de miliard de dolari într-un singur stat american.

În urma unui proces comun, Facebook este nevoit să plătească 550 milioane de dolari utilizatorilor săi din statul american Illinois. Compania americană a fost găsită vinovată de încălcarea legislaţiei locale privind protejarea intimităţii persoanelor. În procesul intentat în 2015, Facebook a fost acuzat că a colectat date personale pentru recunoaşterea facială fără să facă public acest lucru şi să-şi înştiinţeze utilizatorii. Facebook s-a apărat susţinând că recunoaşterea facială pe care a folosit-o nu ar fi o formă de identificare biometrică şi că, astfel, legea locală nu se aplică în acest caz. Fiecare utilizator poate primi până la 200 dolari, însă, identificarea utilizatorilor eligibili depinde de anumiţi factori. După aprobarea înţelegerii, utilizatorii care urmează să fie recompensaţi vor primi o notificare. De asemenea, Facebook trebuie să obţină de acum acordul utilizatorilor pentru funcţii ce ţin de recunoaştere biometrică, precum analiza automată a feţei cu scopul punerii tag-urilor în fotografii.

Este al doilea mare proces pe tema intimităţii pe care Facebook îl pierde în ultimele 6 luni, după acordul cu FTC în urma căruia a trebuit să plătească 5 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie