Factura la gaze a germanilor urmează să crească cu câteva sute de euro pe an

F.D.
Internaţional / 15 august

Factura la gaze a germanilor urmează să crească cu câteva sute de euro pe an

Factura anuală la gaze a particularilor urmează să crească cu câteva sute de euro în Germania, pentru a le permite imporatorilor să acopere scumpirea cauzată de Războiul din Ucraina, însă Guvernul german urmează să "amortieze" şocul gospodăriilor celor mai sărace, relatează AFP, potrivit News.ro.

Începând de la 1 octombrie, întreprinderile vor putea să încaseze cu 2,4 mai mulţi eurocenţi pe kilowatt-oră de gaz, a anunţat luni organizaţia gestionarilor reţelei, Trading Hub Europe (THE).

Cu tot cu TVA, 2,4 eurocenţi pe KWh reprezintă 600 de euro în plus la factura anuală a unei familii cu doi copii şi un consum mediu de 20.000 KWh.

Fără taxe, este vorba despre 480 de euro.

Această încasare suplimentară a fost implementată de către Guvern până la 1 apriloie 2024, cu scopul de a susţine importatorii şi distribuitorii de gaze naturale, care cumpără mai scump de pe piaţa mondială de când a început Războiul rus din Ucraina, iar livrările ruseşti au scăzut.

Această sumă urmează să fie recalculată din trei în trei luni.

"Obiectivul este asigurarea unei aprovizionări cu gaze în urma crizei energetice germane şi europene declanşate de atacul rus în Ucraina", anunţă într-un comunicat Ministerul german al Economiei.

În vederea amortizării acestui şoc, ceea ce se plăteşte în plus "trebuie şi va fi însoţit de un nou pachet de ajutoare", a anunţat ministrul Robert Habeck, printr-o creştere a ajutoarelor acordate locuinţelor.

Guvernul german "va găsi un mijloc" să scutească această prelevare suplimentară de TVA, dă el asigurări.

Germania a implementat deja ajutoare în valoare de 30 de miliarde de euro în vederea uşurării situaţiei particularilor, prin rabat la pompă sau printr-un bilet de călătorie în valoare de nouă euro, foarte popular, care asigură călătorii cu mijloace de transport în comun sau cu trenuri regionale.

Această măsură urmează, însă, să fie oprită la sfârşitul lui august.

Berlinul urmează să injecteze miliarde de euro în Uniper - primul importator şi depozitant de gaze naturale din Germania, afectat din plin de scăderea, de la jumătatea lui iunie, a livrării de gaze naturale ruseşti.

În schimb, grupul RWE a anunţat că renunţă la dreptul de a acoperi creşterea preţurilor prin scumpiri la clienţi

"RWE este o întreprindere solidă financiar. De aceea, renunţăm, până la noi ordine, să ne acoperim pierderile de la clienţi", pe care "le absorbim", a anunţat joi CEO-ul Markus Krebber la prezentarea rezultatelor financiare.

În primul semestru, RWE a obţinut un profit de 1,6 miliarde euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce știre, dom'le. Trebuie sa scoți manualul sa vezi cum se fac derivatele.

    Deci ți se spune, surpriza, că 2.4 înmulțit cu un 20.000 da 480 dar nu ți se spune: cât plătesc ei pe kw in prezent și ce plafoane au pentru gospodării (sărace sau nu). Drept rezultat nu poți compara deloc cu România. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro