FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUT, PTR a înregistrat pierderi de 4,1 milioane de lei în primele nouă luni ale anului

Andreea Stoica
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2016

PTR a înregistrat pierderi de 4,1 milioane de lei în primele nouă luni ale anului

"Rompetrol Well Services" (PTR), companie de servicii la sondă, a consemnat în primele nouă luni ale anului pierderi nete de aproape 4,1 milioane de lei, faţă de rezultatul negativ de 1,4 milioane de lei înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pierderile din al treilea trimestru au fost de circa 1,07 milioane de lei, faţă de un profit net de 389.914 lei în perioada iulie-septembrie 2015.

"Activitatea operaţională a companiei a fost în mod real afectată de contextul economic global în industria de petrol şi gaze, factorul determinant fiind scăderea drastică a preţului petrolului brut. Efectele scăderii preţului petrolului - amânarea proiectelor importante de explorare şi producţie a hidrocarburilor, convenţionale sau neconvenţionale, reducerea investiţiilor, diminuarea severă a cererii pentru servicii la sondă - s-au resimţit din plin şi în pieţele pe care este activă compania. Prăbuşirea preţului barilului de petrol a generat efecte în lanţ, principalii operatori petrolieri reducându-şi semnificativ bugetele operaţionale şi de investiţii", se arată în comunicat.

Rezultatul EBIT a fost de asemenea negativ la nouă luni, înregistrându-se pierderi de 5,47 milioane de lei, faţă de pierderile de 2,69 milioane de lei din aceeaşi perioadă din 2015.

"În primele nouă luni ale anului 2016, toate angajamentele companiei au fost gestionate în condiţii de echilibru financiar cu asigurarea tuturor disponibilităţilor de cash pentru achitarea integrală şi în termen a drepturilor salariale, a datoriilor bugetare. Lichiditatea la vedere oferă posibilitatea de finanţare integrală din surse proprii pentru capitalul de lucru. Derularea contractelor cu clienţii şi furnizorii tradiţionali au oferit continuitate activităţii încercând ca prin programele de monitorizare strictă a costurilor să se diminueze scăderea accentuată a veniturilor din activitatea de bază, urmare cererii scăzute de servicii de sondă", se mai arată în sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb