FLORIN SPĂTARU:"Număr record de cereri de finanţare în vederea tranziţiei către economia circulară"

M.C.
Macroeconomie / 2 februarie

"Număr record de cereri de finanţare în vederea tranziţiei către economia circulară"

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunţă, astăzi, că s-au depus 94 de cereri de finanţare, în valoare totală de 19.933.023 euro, în cadrul schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară, ceea ce reprezintă un record, informează News.ro.

"Tranziţia de la un model economic liniar la unul circular este un proces complex, pe care Ministerul Economiei îl sprijină prin programe dedicate. Am inclus politicile verzi în toate programele derulate de Ministerul Economiei, astfel poziţionăm România tot mai clar la condiţiile aderării la OCDE. Dezvoltarea sistemelor socio-economice în economia circulară este, însă, în strânsă legătură cu crearea de noi locuri de muncă, aceasta fiind una dintre condiţiile esenţiale impuse pentru accesarea banilor puşi la dispoziţie prin schema pentru economia circulară, a transmis, astăzi, ministrul Florin Spătaru, într-un comunicat de presă.

Spătaru anunţă că 94 de proiecte au fost depuse la Ministerul Economiei, proiecte care promit investiţii verzi şi crearea de 256 de noi locuri de muncă.

"Cererea este uriaşă, iar faptul că piaţa este receptivă la acest nou model de economie este un semn bun pentru termenele ce trebuie îndeplinite conform condiţiilor europene", a mai declarat ministrul Economiei.

Ministerul Economiei sprijină, prin schema de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară, întreprinderile din România în vederea stimulării realizării unor investiţii şi a unor categorii de activităţi cu finanţare din fonduri de la bugetul de stat, astfel cum sunt prevăzute în Ordonanţa de Guvern nr.27/2022, în scopul tranziţiei către economia circulară.

"În cadrul sesiunii de depunere a cererilor de finanţare cuprinsă în perioada 19 decembrie 2022 - 31 ianuarie 2023 au fost depuse un număr de 94 de cereri de finanţare, valoarea totală a proiectelor depuse fiind de 19.933.023 euro", au precizat oficialii ministerului.

Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro.

Printre domeniile de activitate pentru care s-au depus cereri de finanţare în cadrul acestei sesiuni enumerăm: fabricarea de articole confecţionate din textile, cu excepţia îmbrăcămintei şi lenjeriei de corp (cod CAEN 1392); fabricarea altor produse din lemn, fabricarea articolelor din plută, paie şi din alte materiale vegetale împletite (cod CAEN1629); fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii (cod CAEN 2223) ; recuperarea materialelor reciclabile sortate (cod CAEN 3832).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

23 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9214
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5250
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5631
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.9955

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro