FMI cere Rezervei Federale a SUA şi altor bănci centrale să rămână vigilente în combaterea inflaţiei

S.B.
Macroeconomie / 9 iunie

FMI cere Rezervei Federale a SUA şi altor bănci centrale să rămână vigilente în combaterea inflaţiei

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut joi Rezervei Federale a SUA şi altor bănci centrale globale să "îşi menţină politica monetare ferme şi să rămână vigilente în combaterea inflaţiei, informează news.ro.

Purtătorul de cuvânt al FMI, Julie Kozack, a declarat că impulsul inflaţiei a încetinit în Statele Unite, dar a rămas o preocupare presantă.

"Dacă inflaţia se dovedeşte a fi mai persistentă decât se aştepta, atunci Fed ar putea fi nevoită să mărească ratele dobânzilor mai mult timp", a spus ea reporterilor la un briefing regulat.

Ea a FIRMAT că FMI va publica o Perspectivă economică mondială actualizată pe 25 iulie.

FMI a avertizat în aprilie că vulnerabilităţile ascunse ale sistemului financiar ar putea izbucni într-o nouă criză şi ar putea afecta creşterea globală în acest an, reducându-şi previziunile de creştere globală pentru 2023.

Fondul a prognozat o creştere reală a PIB-ului de 2,8% în 2023 şi 3,0% în 2024, cu o zecime de punct procentual mai puţin decât a estimat în ianuarie pentru fiecare an.

Economia globală a crescut cu 3,4% în 2022.

"Anticipăm provocări pe termen mediu pentru economia globală şi acest lucru necesită luarea de măsuri de politică acum. Credem că băncile centrale ar trebui să menţină cursul înăspririi monetare pentru a reduce în mod decisiv inflaţia", a spus Kozack.

Comentariile lui Kozack cu privire la economia SUA au urmat unei revizuiri în cadrul "Articolului IV" a politicilor SUA, indicând îngrijorarea continuă cu privire la riscurile de inflaţie şi menţionând că cele mai recente date i-au validat opiniile cu privire la rezistenţa pieţei muncii.

"De asemenea, vedem că dinamica inflaţiei a încetinit, dar această inflaţie rămâne o preocupare presantă. Sfatul nostru rămâne neschimbat, şi anume că Fed ar trebui să menţină cursul politicii monetare pentru a asigura o reducere durabilă a inflaţiei şi pentru a se asigura că aşteptările inflaţioniste... rămân bine ancorate", a spus Kozack.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Adica sa tina dobanda sus pana le da borshu pe gura oamenilor simpli care platesc rate la banci pentru apartamente de subzistenta, cam asa ar suna in traducere.

  1. exact!

   ei fura in prezent prin scumpiri rate si etc nominalul datorat in sistem in trecutul recent. dupa cr au reglat visteria si piata crapa ii da iar liber cu banii. 

   Inflatia actuala nu are cum sa scada real inca; la cost chirii si credit mancare utilitati. curba s nominala abea a inceput sa urce; deci nu vad inca stagnare. 

   piata muncii nu are inc youth calificat ieftin care sa intre la concurenta joburi!  

   s c cret 

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb