FNFMCV: "Amputarea bugetului va pune în pericol iminent de faliment sectorul feroviar"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 14 decembrie 2017

"Amputarea bugetului va pune în pericol iminent de faliment sectorul feroviar"

Amputarea periculoasă a bugetului alocat pentru anul 2018 căii ferate va pune în pericol iminent de faliment acest sector şi va genera pierderea locurilor de muncă ale salariaţilor, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV).

Potrivit documentului, citat de Agerpres, lipsa de atenţie acordată apelurilor ceferiştilor îi va determina pe aceştia să declanşeze un protest spontan al salariaţilor de la calea ferată, protest care, conform textului, "se va solda cu paralizarea transportului pe calea ferată".

"În ultimele luni de zile, Federaţia noastră, reprezentantă de drept a peste 27.000 de salariaţi de la calea ferată, a notificat toate instituţiile cu putere de decizie pentru acest sector economic, cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află astăzi calea ferată. Din păcate, rezultatul obţinut de noi în urma eforturilor de a demara un dialog constructiv a fost amputarea periculoasă a bugetului alocat pentru anul 2018 căii ferate, aspect care, în mod cert, va pune în pericol iminent de faliment acest sector economic şi strategic al economiei româneşti şi va genera pierderea locurilor de muncă ale salariaţilor", se spune în comunicat.

FNFCMV a protestat marţi, 12 decembrie, în Piaţa Victoriei, alături de Blocul Naţional Sindical (BNS), principalele motive ale ceferiştilor fiind subfinanţarea sectorului feroviar, precum şi amânarea repetată a adoptării Statutului Personalului Feroviar.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro