Fosta Petrom Distribuţie Gaze revine pe profit, după şapte ani consecutivi de pierderi

E.D.
Companii #Energie / 27 august 2014

Compania estimează afaceri de 40 milioane de euro în 2015

Compania Premier Energy (fosta Petrom Distribuţie Gaze), preluată efectiv în decembrie 2013 de grupul cipriot Ligatne (din care mai fac parte companiile Gaz Sud şi Grup Distribuţie Reţele), trece, în acest an, pentru prima oară pe profit, acesta înregistrând o valoare de circa 100.000 de euro, după şapte ani consecutivi de pierderi, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit datelor transmise, cifra de afaceri în acest an va fi de circa 16,5 milioane de euro, jumătate din cea a grupului de firme din România Gaz Sud - GDR - Premier Energy.

Pentru anul 2015, obiectivele la nivel de grup prevăd depăşirea a 50.000 de clienţi, realizarea unui profit operaţional de peste patru milioane euro şi a unei cifre de afaceri care să se apropie de 40 de milioane de euro.

"Strategia noastră a urmat trei direcţii: dezvoltarea business-ului Premier Energy, renegocierea tuturor contractelor comerciale la nivel de grup, cu prioritate a celor privind achiziţiile de gaze pe baza condiţiilor de piaţă, principalul beneficiar fiind Premier Energy, şi folosirea sinergiilor din grup - în special crearea unei echipe unitare de management (alcătuită în proporţie de 85% din managerii Gaz Sud-GDR)", spune Alexandru Bucşa, directorul general al Grupului Gaz Sud - GDR - Premier Energy.

Potrivit acestuia, dezvoltarea activităţilor Premier Energy se concentrează acum pe abordarea clienţilor industriali din concesiuni, ale căror cereri sunt tratate cu prioritate, dar şi pe asigurarea serviciilor integrate: nu numai furnizare şi distribuţie de gaze, ci şi lucrări de execuţie a instalaţiilor de utilizare branşamente şi a conductelor, etc.

Oficialii estimează circa 1000 de clienţi noi pentru acest an, spre deosebire de o medie situată la 500 de clienţi pe an, înainte. De altfel, compania nu avea în ofertă servicii de tip comercial sau de execuţie integrate înainte de preluare, singura prioritate din acea perioadă fiind legată de activitatea de distribuţie gaze. Ca urmare, nici personalul, nici echipa de management nu erau pregătite pentru derularea acestui tip de proiecte speciale.

În prezent, managementul Premier Energy începe să se integreze şi îşi da concursul la implementarea acestei strategii. Valoarea totală a acestor proiecte speciale se ridică la circa 700000 de euro.

Începând cu decembrie 2013, prin achiziţia Premier Energy, cantitatea de gaze de achiziţionat s-a dublat la nivelul grupului, ajungând la 85 de milioane mc/an - ca urmare, renegocierea contractelor de achiziţie a gazelor la nivel de grup a fost un real succes, iar preţurile obţinute au fost mai bune.

unnpr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6073
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2331
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8143
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.5443

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb