"Fujifilm" dă în judecată "Xerox" pentru anularea fuziunii

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 mai 2018

"Fujifilm" dă în judecată "Xerox" pentru anularea fuziunii

"Fujifilm Holdings" Corp. din Japonia va acţiona în instanţă "Xerox" Corp., urmând să solicite daune de la producătorul american de fotocopiatoare pentru că acesta s-a retras în mod unilateral din acordul de fuziune, care valora 6,1 miliarde de dolari, conform unui executiv "Fujifilm", citat vineri de Reuters.

Amintim că, în ianuarie, "Xerox" şi "Fujifilm" au convenit asupra unei înţelegeri complexe de fuziune prin care "Xerox" urma să fie inclusă în compania mixtă deţinută de cele două grupuri, "Fuji Xerox", pentru a dobândi o forţă mai mare pe piaţă şi pentru a reduce costurile, în condiţiile declinului cererii pentru imprimantele de birou.

"Fujifilm" deţine 75% din "Fuji Xerox", companie cu o istorie de 50 de ani, care vinde produse pentru fotocopiere şi servicii în regiunea Asia-Pacific. Dacă ar fi avut loc tranzacţia, "Fujifilm Xerox" urma să răs­cumpere participaţia de 75% de la "Fujifilm".

Însă, "Xerox" a anulat tranzacţia luna aceasta, în urma unei înţelegeri cu investitorii activi Carl Icahn şi Darwin Deason, care s-au opus preluării de către "Fujifilm", spunând că oferta subevaluează compania din SUA.

"Ne propunem să iniţiem cât mai curând posibil un proces pentru des­păgubiri", a declarat Kenji Sukeno, directorul executiv al companiei nipone.

Tranzacţia dintre "Fujifilm" şi "Xerox" era planificată să se finalizeze în perioada iulie-august. Unificarea activităţilor de cercetare şi dezvoltare, de achiziţii şi a altor operaţiuni ar fi permis "Fuji Xerox" să-şi diminueze cheltuielile cu cel puţin 1,7 miliarde de dolari până în 2022, potrivit anunţului făcut iarna aceasta de cele două companii.

Finalizarea tranzacţiei ar fi însemnat o schimbare a controlului la "Xerox", ceea ce ar fi pus capăt independenţei unei companii americane cu o istorie de peste 100 de ani.

Miliardarul Carl Icahn presează "Xerox" să se reinventeze, pe fondul scăderii cererii pentru produsele tradiţionale ale companiei. Icahn, cel mai mare acţionar individual al "Xerox", cu o participaţie de 9,7%, a cerut recent schimbarea conducerii grupului.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro