Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Furnizorii: "ANRE îndeamnă consumatorii de energie la neplată"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Furnizorii: "ANRE îndeamnă consumatorii de energie la neplată"

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) susţine că ANRE (reglementatorul pieţei de energie) a impus reguli stricte pentru piaţa angro, cu termene de plată şi penalităţi în cazul nerespectării contractelor, dar lasă foarte liberă piaţa cu amănuntul. "AFEER susţine orice măsură care vizează îmbunătăţirea serviciilor la clienţii corecţi, dar nu înţelege acest «îndemn la neplată» prin eliminarea de către ANRE a posibilităţii suspendării procesului de schimbare a furnizorului, ca urmare a neachitării facturilor de energie electrică", arată un comunicat remis redacţiei.

Furnizorii şi-au reiterat propunerea ca, înainte de a-şi schimba furnizorul, un client final să plătească toate facturile, mai puţin pentru ultima lună de consum. AFEER afirmă că furnizorul îşi asumă deja un risc pentru ultima factură ce urmează a fi emisă. Reprezentanţi ai unor Asociaţii ale consumatorilor, prezenţi la ultima întâlnire de la ANRE, au considerat aceasta ca o obligaţie elementară de partea consumatorilor, prevederea referitoare la plata facturilor scadente funcţionând, fără probleme, în trecut.

Noua măsură ar putea conduce la impunerea de către furnizori a unor garanţii financiare, care măresc costurile, pentru unii consumatori fiind chiar foarte greu de constituit, au mai declarat membrii AFEER, subliniind că nu este corect faţă de consumatorii buni platnici, să fie favorizată neplata facturilor în cadrul procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică.

Conform comunicatului, măsura adoptată de ANRE poate conduce la incapacitate de plată, la insolvenţă şi chiar falimentarea unor furnizori dacă apar cazuri de consumatori mai mari care nu-şi plătesc facturile.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. consumatorul roman este la aceasta ora sclavul ANRE .Romanul nu-si poate citi factura chiar daca are si masterat.Rusine ANRE.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS