Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

GALAŢI:O şcoală construită în urmă cu aproape 50 de ani, reabilitată cu fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea /

O şcoală construită în urmă cu aproape 50 de ani, reabilitată cu fonduri europene

Aproape 500 de elevi şi profesorii din municipiul Galaţi vor studia într-o şcoală modernă după ce clădirea în care funcţionează unitatea de învăţământ va fi reabilitată. Şcoala a fost construită în urmă cu aproape jumătate de secol, iar în aceste zile autorităţile locale au semnat contractul pentru demararea lucrărilor de reparaţii şi eficientizare energetică a clădirii, potrivit autorităţilor din Galaţi.

Primăria Galaţi a transmis printr-un comunicat de presă: "Primăria Galaţi informează că a fost semnat contractul de lucrări (proiectare şi execuţie) pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii Şcolii nr. 17, din cartierul Micro 19, graţie unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 450.000 de euro derulat de către municipalitate. Astfel, în urma licitaţiei a fost declarat câştigător ofertantul Stiloterm SRL, cu o propunere financiară de 1.419.810,00 lei fără TVA. Durata contractului este de 12 luni, dintre care pentru proiectare sunt prevăzute două luni, iar pentru execuţia lucrărilor 10 luni".

Concret, lucrările de intervenţie vizează izolarea termica a faţadei - partea vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, termoizolarea pereţilor, termoizolarea planşeului peste ultimul etaj şi a planşeului peste subsol, înlocuirea totală a distribuţiei instalaţiei de încălzire centrală de la subsol, instalarea unui sistem de colectoare solare ca formă alternativă de producere a agentului termic primar necesar apei calde de consum, instalarea unui sistem de pompe de căldură aer-apă ca formă alternativă de producere a energiei termice, lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiei de iluminat aferente clădirii. De asemenea, în proiect sunt prevăzute şi lucrări pentru refacerea tencuielilor degradate interioare şi exterioare (faţade), repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminarii infiltraţiilor la infrastructura clădirii, lucrări specifice cerinţelor fundamentale de securitate la incendiu, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie;înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de apă menajeră.

Unitatea de învăţământ a fost construită în anul 1972, are regimul de înălţime St+P+2E şi o suprafaţă construită 819 mp.

"Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 2.162.707,42 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 2.034.089.51 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 21 luni.Finanţarea proiectului"Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială nr. 17 Galaţi"este asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri publice, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor SUERD", informează comunicatul emis de Primăria Galaţi.

În total, Primăria municipiului Galaţi are, în diverse stadii, un număr de 28 de proiecte cu bani europeni pentru modernizarea de şcoli şi grădiniţe, în valoare de 29 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie