Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Garda Naţională de Mediu a sancţionat OMV Petrom

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Garda Naţională de Mediu a sancţionat OMV Petrom

Staţia Terminal Midia riscă să fie oprită, ceea ce ar conduce la oprirea completă a producţiei din Marea Neagră 

OMV Petrom SA (OMV Petrom) a primit de la Garda Naţională de Mediu o sancţiune pentru desfăşurarea la punctul de lucru Secţia Terminal Midia a activităţii de transport ţiţei şi gaze prin conducte fără să deţină autorizaţie de mediu reînnoită, a anunţat, ieri, compania prin intermediul unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit OMV Petrom, sancţiunile aplicate de Garda Naţională de Mediu sunt o amendă de 60.000 de lei şi măsura de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu.

Reprezentanţii companiei au declarat: "OMV Petrom a contestat în instanţă amenda şi măsura dispusă. Până la hotărârea definitivă a instanţei de judecată, măsura este suspendată. Colaborăm cu autoritatea de mediu pentru obţinerea prelungirii autorizaţiei de mediu. Autorizaţia de mediu urma să fie reînnoită în decembrie 2018 şi OMV Petrom a depus cerere din octombrie 2018 împreună cu documentele suport,în deplină conformitate cu termenul legal prevăzut în reglementările aplicabile. Procesul de reînnoire a autorizaţiei este unul complex şi s-a prelungit mai mult decât ne aşteptam din cauza unor solicitări suplimentare din partea autorităţii competente de mediu. La sfârşitul lui martie, în urma unor plângeri ale localnicilor privind contaminarea unor terenuri cu reziduuri petroliere, Garda Naţionala de Mediu a demarat o investigaţie în zona Vadu-Corbu. Conform notei de constatare comunicate de Garda Naţională de Mediu, poluarea de la Vadu nu a putut fi legată de activităţile OMV Petrom în zonă".

Staţia Terminal Midia funcţionează din septembrie 1989 şi procesează producţia de gaze din Marea Neagră, iar o eventuală oprire a acesteia ar conduce la oprirea completă a producţiei din Marea Neagră, de circa 25.000 bep/zi în prezent, a mai transmis compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS