Genesis Property, primul proprietar şi dezvoltator imobiliar român care se alătură UN Global Compact

G.U.
Companii #Construcţii / 17 noiembrie 2021

Darren Allen, directorul Healthy by Design Building Institute şi director de dezvoltare la Genesis Property

Darren Allen, directorul Healthy by Design Building Institute şi director de dezvoltare la Genesis Property

Genesis Property se alătură iniţiativei UN Global Compact şi devine primul proprietar şi dezvoltator imobiliar din România care intră în comunitatea globală a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru sustenabilitate şi dezvoltare durabilă, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Prin UN Global Compact, peste 19.000 de organizaţii din peste 160 de ţări din lume contribuie la crearea unui viitor sustenabil bazat pe practici responsabile şi inovatoare pe toate verticalele din activitate.

Potrivit sursei citate, Genesis Property a decis să îşi alinieze astfel strategia de business şi operaţiunile la principiile de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite şi, în viitorul apropiat, va adopta pe plan local o serie de măsuri menite să susţină viziunea globală pentru sustenabilitate, cu impact asupra oamenilor şi comunităţilor din care face parte. În ansamblu, UN Global Compact are la bază un set de 10 valori fundamentale în domeniul drepturilor omului, standardelor muncii, protecţiei mediului şi politicilor anticorupţie. În România, doar 20 de companii, printre care şi Genesis Property, s-au alăturat până în prezent iniţiativei, potrivit datelor oficiale.

"Crearea unui viitor sustenabil este o necesitate incontestabilă la care fiecare dintre noi trebuie să contribuie. La Genesis Property, ne asumăm un angajament pe termen lung faţă de dezvoltarea durabilă şi, în calitate de lider în sectorul imobiliar comercial din România, avem o nouă şi curajoasă viziune privind viitorul clădirilor de birouri şi al spaţiilor de lucru. Ne concentrăm pe iniţiative sustenabile prin care să putem crea un viitor sănătos şi reduce impactul asupra mediului, şi ne bucurăm să ne continuăm acum misiunea ca parte a unei iniţiative de impact cum este UN Global Compact", a spus Dr. Darren Allen, directorul Healthy by Design Building Institute şi director de dezvoltare la Genesis Property.

Iniţiativele pentru sustenabilitate nu se mai referă azi doar la protejarea mediului, ci pun tot mai mult accent pe sănătatea oamenilor, mai ales în contextul epidemiologic din ultimul an şi jumătate. Astfel, sustenabilitatea clădirilor de birouri a devenit o parte importantă a vieţii pentru tot mai mulţi oameni, iar sănătatea, atât personală, cât şi a spaţiului de lucru, este astăzi o parte integrantă esenţială din iniţiativele de sustenabilitate.

Anul trecut, Genesis Property a conceput şi dezvoltat standardul global pentru clădiri sănătoase IMMUNE Building Standard, care propune 135 de criterii coerente şi sustenabile pentru spaţiile interioare unde oamenii îşi petrec 90% din timp. În prezent, mai multe clădiri de birouri, industriale şi rezidenţiale din lume au implementat sau au în curs de implementare măsurile prevăzute de standard şi au obţinut certificarea pentru "clădiri sănătoase".

Conform comunicatului, compania doreşte să facă din principiile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) nucleul activităţii sale şi să implementeze un sistem eficient de management care va permite o mai bună înţelegere a aspectelor şi impactului asupra mediului.

Strategia de business a companiei Genesis Property va susţine tot mai mult dezvoltarea unui sector imobiliar sustenabil, concentrat pe eficienţa energetică şi pe un impact minim asupra mediului, aliniat principiilor UN Global Compact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro