Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Geopolitică muzicală: Eurovision, boicotat

O.D.
Ziarul BURSA #Media-Advertising /

Geopolitică muzicală: Eurovision, boicotat

Cultura şi sportul sunt adesea afectate de deciziile unor lideri politici. Turcia va continua să boicoteze concursul Eurovision pe o perioadă nedeterminată, deoarece programul este "nepotrivit pentru copii", a anunţat şeful televiziunii de stat. Este evident că decizia boicotului nu-i aparţine acestuia.

Ţara, care a fost reprezentată de 34 de ori la competiţia muzicală organizată de EBU (European Broadcasting Union), a renunţat să mai participe în 2012, din cauza sistemului "superficial" de vot, informează news.ro. În ultimii ani, Turcia a fost criticată pentru conservatorismul arătat şi susţinut de regimul Recep Erdogan. Văzută ca una dintre cele mai tolerante ţări islamice în ceea ce priveşte drepturile comunităţii LGBTI, Turcia a interzis în ultimii ani paradele gay anuale de la Istanbul. Turkiye Radyo ve Televizyon (TRT) s-a retras din concurs după ediţia din 2012, citând audienţă scăzută şi exprimându-şi nemulţumirea privind regulile de vot. Reprezentanţii ei au anunţat că Turcia va reveni la Eurovision în 2016, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ibrahim Eren, preşedintele TRT, a precizat că, pe lângă sistemul de vot care reprezintă încă o problemă, moralitatea este, de fapt, problema majoră pentru Turcia: "Nu avem încă în vedere participarea. Ca televiziune publică, nu putem transmite live la ora 21.00, când copiii se uită la televizor, un austriac (n.r. Conchita Wurst, care a câştigat ediţia din 2014) cu barbă şi fustă care susţine că nu are gen şi spune «sunt bărbat şi femeie în acelaşi timp». Există o confuzie de mentalitate aici. În momentul în care această problemă va fi corectată, vom reveni la Eurovision".

Turcia a criticat regula actuală privind grupul Big-5, care presupune ca Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania să aibă un loc garantat în finala competiţiei. Cântăreaţa pop Sertab Erener a câştigat concursul din 2003, iar Eurovision 2004 a avut loc la Istanbul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am renuntat sa urmaresc eurovisionul de vreo 4 ani. De cand propaganda homosexualilor si a lesbienelor a imbacsit tot concursul. Si l-au arogat ca vehicul de promovare desi concursul era al intregii Europe, nu doar al minoritatii sexuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS