Crypto

Germania pariază pe comorile sale naturale în 2021

A.B.
Comunicate de presă / 08 ianuarie

Germania pariază pe comorile sale naturale în 2021

În contextul pandemiei de coronavirus şi după intrarea în vigoare a restricţiilor de călătorie din întreaga lume, s-a observat o schimbare în comportamentul călătorilor, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Două studii internaţionale conduse de Organizaţia Germană pentru Turism (GNTB) au analizat posibilele consecinţe asupra turismului receptor în Germania. Pe baza rezultatelor acestor studii, GNTB a identificat oportunităţi de promovare a vacanţelor în natură şi a activităţilor în aer liber în Germania. Potrivit sondajului Quality Monitor din industria turistică germană, 28% dintre turiştii străini aleg Germania ca destinaţie de vacanţă pentru peisajul şi relieful său, acest aspect fiind al patrulea criteriu de decizie în organizarea unei vacanţe. În 2019, Germania a fost aleasă a doua cea mai populară destinaţie de vacanţă pentru activităţile în natură din Europa.

Strategia Germaniei în contextul COVID-19: promovarea vacanţelor în natură

#WanderlustGermany

Campania lansată în vara acestui an, #WanderlustGermany, vizează turiştii din ţările învecinate Germaniei care sunt interesaţi de locurile mai puţin turistice, de natură şi activităţi în aer liber, cu accent pe drumeţii şi plimbări cu bicicleta. În Germania există peste 200.000 km de trasee de drumeţii şi 70.000 km trasee pentru biciclişti. Dintre acestea, peste 100 sunt trasee viti-vinicole şi se regăsesc în 13 regiuni viticole cu peste 80.000 de producători.

Pentru 2021, GNTB dezvoltă campania "German.Spa.Tradition", care se va concentra pe calitatea şi varietatea de neegalat oferite de cele peste 350 de staţiuni balneare şi de sănătate certificate din Germania. De asemenea, campania va include pachete bazate pe aniversarea a 200 de ani de la naşterea lui Sebastian Kneipp, considerat părintele medicinei naturiste.

"Natura este un subiect omniprezent în comunicarea Germaniei ca destinaţie turistică, dar în contextul pandemic cu atât mai mult estimăm o creştere a interesului românilor pentru vacanţele în inima naturii din numeroasele parcuri naturale ale Germaniei. Este un tip de vacanţă ce garantează distanţarea socială, intimitatea şi protecţia turiştilor, astfel că Germania se pregăteşte pentru o primăvară şi o vară pline de turişti." a declarat Cristian Sallai, Director Regional al Organizatiei Germane pentru Turism.

Protecţie specială pentru comorile naturale ale Germaniei: 48% din suprafaţa Germaniei este supusă unui ordin de conservare

Din suprafaţa totala a Germaniei de 357.169 kilometri pătraţi, 10.477 km pătraţi apartin zonelor de conservare a 16 parcuri naţionale, 13.414 km pătraţi au fost declarate arii conservate şi 97.936 km pătraţi se bucură de statutul de parc natural.

Aproximativ o treime din suprafaţa totală a terenurilor din Germania este pădure, care conţine peste 90 de miliarde de arbori cu o vârstă medie de 77 de ani. În jur de 71.500 de specii de animale sălbatice au fost documentate în Germania, dintre care multe sunt atât de rare, încât au fost plasate sub protecţie specială. 48.000 specii de animale, 9.500 specii de plante şi 14.000 de soiuri de ciuperci dovedesc biodiversitatea Germaniei şi a eforturilor sale concertate pentru protejarea florei şi faunei indigene.

Acces la două mări şi până la 30.000 de lacuri naturale cu o suprafaţă mai mare de un hectar

Coasta Germaniei se întinde pe circa 1.200 de kilometri de-a lungul Mării Nordului şi Mării Baltice. Cea mai mare dintre insulele germane este Rugen, întinsă pe 930 de kilometri pătraţi ofera spaţiu amplu pentru pădurile de fag protejate UNESCO şi stâncile de calcar inconfundabile.

Mai mult de 2.4% din suprafata Germaniei este acoperita de apă. Printre cele mai importante răuri se numără Rin, care curge 865 de kilometri de la graniţa cu Olanda, şi Elba, care traversează 727 de kilometri de teritoriu german în călătoria sa din Republica Ceha la gura de vărsare a Mării Nordului. Dunarea izvorăşte în sudul Germaniei şi curge 647 de kilometri prin Baden-Wurttemberg şi Bavaria, înainte de a ajunge la graniţa cu Austria la Passau.

Se estimează că Germania are între 15.000 şi 30.000 de lacuri naturale cu o suprafaţă mai mare de un hectar. Cel mai cunoscut dintre acestea este Lacul Constance. Acest rezervor de 536 km², situat la graniţa dintre Germania şi Elveţia, este deosebit de popular printre turişti pentru frumoasele sale insule, Lindau şi Mainau. Cel mai mare lac din nordul Germaniei este Lacul Muritz, având toţi cei 110 kilometri pătraţi de apă înconjuraţi de zone conservate ale naturii.

Germania, o destinaţie sustenabilă

Pe baza indicelui obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD), care măsoară şi compară realizările de sustenabilitate a peste 190 de ţări, Germania se află în prezent pe locul şase în lume. În Germania sunt peste 1000 de unităţi de cazare sustenabile, de la EcoCamping până la hoteluri de 5 stele. Toate unităţile de cazare promovate au obţinut certificate de sustenabilitate,

datorită acţiunilor sale, precum: folosirea materialelor şi a materiilor prime regenerabile, colaborarea cu furnizorii locali, gastronomia locală şi sezonală, folosirea energiei regenerabile eoliene, solară etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro