GERMANIA- principala destinaţie culturală a Europei

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Lifestyle / 4 octombrie 2019

GERMANIA- principala destinaţie culturală a Europei

Germania este una dintre cele mai importante destinaţii pentru turismul cultural din Europa. Peste 20 de milioane de turişti din toată lumea ajung aici anual special pentru evenimentele culturale ce au loc pe tot parcursul anului (festivaluri de film, muzică, teatru, concerte şi multe altele). Germania are peste 6700 de muzee, cu peste 15 milioane de vizitatori anual, 500 de teatre, peste 200 de evenimente de modă şi lifestyle şi 44 de monumente în patrimoniul mondial UNESCO.

Totodată, peste o treime din reprezentaţiile de operă la nivel mondial au loc în Germania, fiind centrul cultural al Europei cu 1,2 milioane de creatori de cultură. Germania a devenit principala destinaţie culturală din Europa, conform datelor Eurostat din 2017. Ţara are 500 de teatre, având cea mai mare densitate de teatre din lume, şi peste 6.700 de muzee cu aproximativ 15 milioane de vizitatori anual. 12% din călătoriile culturale ale eu-ropenilor sunt către Germania, înregistrând 20,4 milioane de turişti.

De asemenea, locul 3 în Europa ca număr de monumente aflate în patrimoniul UNESCO îi revine Germaniiei, care deţine 44 de monumente înregistrate. Pe lângă evenimentele culturale, anual, în Germania, au loc peste 200 de evenimente de fashion şi lifestyle, unul dintre cele mai importante fiind Berlin Fashion Week, care atrage zeci de mii de participanţi.

Dacă în 1993 numărul de înnoptări ale turiştilor străini nu depăşea 34.7 milioane, în anul 2018 Germania se poate bucura de o creştere de 53 de milioane de înnoptări ale oaspeţilor străini. Conform cifrelor oferite de Oficiul Federal de Statistică, 87.7 milioane de înnoptări au fost înregistrate în unităţi de cazare în Germania în anul 2018, cu o creştere de 5% faţă de 2017.

În plus, Germania a fost una dintre destinaţiile europene preferate de turiştii români în 2018, cu un total de 1.132.020 de înnoptări, înregistrând un nou record. Profilul românilor care călătoresc în Germania este format din turişti cu vârsta medie de 39 ani, care petrec aproximativ 9 nopţi în oraşele Germaniei.

Cele mai multe nopţi petrecute de români s-au înregistrat în Bavaria (28.2%), urmată de landul Baden-Wurttemberg cu un procentaj de 16.4% şi Renania de Nord - Westfalia (13% din nopţile petrecute de români în Germania). Germania reprezintă o destinaţie de vacanţă atractivă pentru România. Printre preferinţele românilor, vacanţele au fost clasate pe locul 1, cu 38% din totalul călătoriilor din Germania, urmate de călătoriile de afaceri (33%) şi alte tipuri de călătorii (29%). Călătoriile în oraşe şi la evenimente (45%), călătoriile dus-întors (27%) şi sejururile în zonele de vacanţă (17%) sunt cele mai preferate călătorii de vacanţă în Germania.

Conform datelor Institutului Federal de Statistică, oraşul Leipzig a înregis-trat în anul 2018 peste 1,8 milioane de turişti, cu o şedere medie de aproximativ 2 nopţi. Oraşul are o capacitate de cazare de peste 15.000 de locuri, fiind un important centru de conferinţe şi expoziţii, dar şi o destinaţie pentru turiştii iubitori de artă şi muzică, având câteva zeci de muzee şi săli de concerte.

Autorităţile din Leipzig îşi doresc să atragă cât mai mulţi turişti şi din ţara noastră, astfel că sunt în discuţii cu Wizz Air pentru o cursă directe Bucureşti - Leipzig.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro