Abonament gratuit

Globalworth a devenit acţionar unic al companiei care deţine clădirea Renault Bucharest Connected

F.F.
Companii #Construcţii /

Globalworth a devenit acţionar unic al companiei care deţine clădirea Renault Bucharest Connected

Globalworth, liderul pieţei de birouri din Europa Centrală şi de Est, a anunţat miercuri că a devenit unic acţionar al firmei proprietare a clădirii Renault Bucharest Connected, în urma achiziţiei pachetului de 50% din proiect, deţinut de compania Elgan Group, reprezentată de Simon Roth, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, proiectul de aproape 58.000 de metri pătraţi care oferă, alături de spaţii extinse de birouri, şi un centru de design, dezvoltat în zona de vest a Bucureştiului, este acum în totalitate proprietatea Globalworth, informează un comunicat.

"Clădirea a fost concepută astfel încât să răspundă celor mai înalte standarde de eficienţă, confort şi sustenabilitate de care are nevoie un partener ca grupul Renault. Ne angajăm să le oferim în continuare aceleaşi condiţii cu care i-am obişnuit pe parcursul acestor prime luni petrecute de angajaţii companiei de automobile în noua locaţie şi să consolidăm de la an la an acest parteneriat", a declarat Mihai Zaharia, director of Investments and Capital Markets al Globalworth.

După ce a achiziţionat Piteşti Industrial Park, al cărui unic client este Dacia Renault, Globalworth a oferit grupului francez şi soluţia pentru spaţiile de birouri prin proiectul Renault Bucharest Connected. Sediul din vestul Capitalei găzduieşte centrul de inginerie, departamentul de vânzări, sectorul de servicii de business şi departamentele de suport - HR, comunicare, IT/S, managementul calităţii, financiar, legal şi asset management.

Lucrările au fost demarate în luna august 2017, iar clădirea a fost finalizată în luna februarie 2019. Proiectul include 40.000 de metri pătraţi de birouri de clasa A şi un etaj subteran de 10.000 mp ce include aproximativ 240 de locuri de parcare şi alte 760 de locuri aflate la suprafaţă.

De asemenea, proiectul înglobează şi un centru de design de 8.000 de mp, iar angajaţii care lucrează aici au la dispozitie şi un amfiteatru cu o capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor. Proiectul mai are un restaurant, sală de sport şi un cabinet medical.

Proiectul a fost dezvoltat la cele mai înalte standarde în materie de eficienţă energetică, mai arată comunicatul.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri. Globalworth dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi în sectorul de logistică/industrie uşoară, în locaţii premium, care generează venituri din închirierea de spaţii către companii.

Gestionat de aproape 200 de profesionişti în România şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naţionale şi multinaţionale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile sale se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Energia în priză
DTLAWYERS
Nuclearelectrica
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

30 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8698
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1617
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3406
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.1123

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie