GRAND CHESS TOURKasparov va face prima mutare la Bucureşti

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 aprilie 2022

Kasparov va face prima mutare la Bucureşti

Amatorii de şah au ocazia să vadă în Capitală pe unul dintre cei mai mari şahişti din toate timpurile. Garry Kasparov, multiplu campion mondial, va fi prezent la Bucureşti, pe 4 mai, pentru a deschide prima etapă a circuitului internaţional Grand Chess Tour 2022, unul dintre cele mai importante turnee de şah la nivel mondial, la care participă 10 dintre cei mai mari şahişti ai lumii (potrivit clasamentului FIDE), printre care şi cel mai bun şahist al României la acest moment. Superbet Chess Classic România este prima din cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour 2022 (din Europa şi din SUA) şi se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 4-15 mai. Turneul, fondat de Garry Kasparov în urmă cu 14 ani, reuneşte anual cei mai buni jucători de şah din lume. În etapa de la Bucureşti vor participa zece mari maeştri (GM), desemnaţi dintre cei mai buni jucători de şah din lume, dar şi cel mai bun şahist al României, Bogdan-Daniel Deac (locul 59 mondial), care a primit un wildcard pentru această competiţie.

Multiplul campion mondial, considerat a fi cel mai mare şahist al tuturor timpurilor, Garry Kasparov soseşte la Bucureşti, în data de 4 mai, pentru a participa la ceremonia de deschidere a primei etape a turneului GCT. Potrivit organizatorilor: "Evenimentul va fi dedicat iubitorilor acestui sport, transmiţând un mesaj de încredere şi speranţă, de celebrare a vieţii, a păcii, a valorilor universale şi a minţilor care se pun în slujba binelui, sub sloganul «Uniting Minds»." Preşedinta Fundaţiei Superbet, Augusta Dragic, a vorbit despre acest eveniment: "Pentru a treia oară, 10 dintre cei mai buni jucători de şah ai planetei se confruntă, la Bucureşti, într-o competiţie de talie globală, fapt care ne bucură. Prezenţa marelui maestru Garry Kasparov în ţara noastră, în deschiderea circuitului Grand Chess Tour, ne onorează şi reprezintă o ocazie extraordinară de a încuraja tinerii să descopere tainele acestui sport al minţii".

Ceremonia de deschidere va avea loc la Palatul Parlamentului, şi va consta într-o prezentare a turneului şi a jucătorilor primei etape, tragerea la sorţi a jucătorilor înscrişi în competiţie, urmată de prima mutare, făcută de Garry Kasparov. Competiţia de şah se va desfăşura la Hotel Sheraton din Bucureşti, în perioada 5-14 mai. Etapa de la Bucureşti va fi de şah clasic, în care cei zece şahişti vor juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile acestei etape se ridică la suma de 350.000 de dolari. Premiile întregului circuit ajung la suma de 1,4 milioane de dolari.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro