Grup Şerban Holding aduce în lista partenerilor şi Chipsurile Chio

A.F.
Miscellanea / 8 mai

Nicolae Şerban, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding

Nicolae Şerban, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding

Grup Şerban Holding (simbol BVB: GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă semnarea unui parteneriat cu Intersnack România privind livrarea de cartofi pentru gama de chipsuri Chio produse în România, conform unui comunicat remis redacţiei. Parteneriatul iniţial are o valabilitate de trei ani, existând posibilitatea, în termenii acordului, de prelungire automată.

"Producţia de cartofi pentru industrializare reprezintă unul dintre diferenţiatorii Grup Şerban în domeniul agriculturii din România. În tot ceea ce facem, obiectivul nostru este să obţinem o calitate excelentă a producţiei noastre şi să utilizăm în permanenţă cele mai avansate tehnologii în domeniu. Parteneriatul cu Intersnack România înseamnă o recunoaştere a calităţii şi a eforturilor depuse de Grup Şerban în dezvoltarea producţiei de cartofi şi implicit a agriculturii româneşti. Totodată, acesta reprezintă o nouă oportunitate de a ne extinde afacerea şi creşte performanţa financiară pe termen mediu şi lung. Prin intermediul acestui parteneriat, vom putea să asigurăm un flux de venituri stabil şi predictibil, ceea ce ne va permite să planificăm investiţiile viitoare şi să continuăm să dezvoltăm afacerea în mod sustenabil. Suntem recunoscători partenerilor noştri de la Intersnack România pentru încrederea acordată şi suntem convinşi că vom avea o colaborare de durată şi benefică pentru ambele părţi", a declarat Nicolae Şerban, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grup Şerban Holding, conform comunicatului.

Având în vedere cererea în creştere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nişă din ce în ce mai atractivă. Chiar dacă producţia de astfel de cartofi necesită tehnologii specializate şi este mai costisitoare, randamentele obţinute şi preţul sunt semnificativ mai mari faţă de culturile clasice de cereale. Comparativ, un hectar de cartofi pentru chipsuri generează aproximativ acelaşi nivel de venit realizat de pe patru hectare de cereale sau oleaginoase. În cadrul Intersnack, producţia de chipsuri este efectuată în totală concordanţă şi conformitate cu normele UE de calitate şi producţie agricolă.

Grup Şerban a investit semnificativ de-a lungul anilor în dezvoltarea programului pentru livrarea de cartofi pentru chipsuri, fiind astăzi unul dintre puţinii producători agricoli din România ce deţine capacităţile necesare de producţie, depozitare şi livrare a acestui tip de cartofi către jucători de top din domeniu. În 2022, compania a cultivat aproximativ 500 de hectare cu astfel de cartofi. În cadrul parteneriatului cu Intersnack România, Grup Şerban urmează să livreze 5.000 de tone de cartofi în primul an, cu un plan ambiţios de creştere în următorii ani.

În 2022, Grup Şerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creştere cu 11% faţă de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% şi un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% faţă de anul 2021.

Acţiunile Grup Şerban Holding sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 28 februarie 2022 şi se tranzacţionează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 300 milioane de lei, informează comunicatul.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb