GRUPUL LEIER:Creşteri pe segmentele de cărămizi, ţigle ceramice şi prefabricate din beton în primul semestru al acestui an

J.P.
Miscellanea #Construcţii / 19 octombrie 2020

Creşteri pe segmentele de cărămizi, ţigle ceramice şi prefabricate din beton în primul semestru al acestui an

În prima jumătate a anului 2020, Grupul Leier, a înregistrat pe plan local creşteri în vânzările de cărămizi, ţigle ceramice şi prefabricate din beton şi preconizează cel mult o evoluţie stagnantă până la finalul anului, în situaţia în care criza sanitară va impune închiderea şantierelor, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Potrivit companiei, gama de cărămizi Leier Brikston a înregistrat în primul semestru al acestui an o creştere de peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, fiind a doua cea mai profitabilă şi productivă companie din clasamentul naţional al producătorilor de materiale ceramice. Cea mai mare creştere a vânzărilor a fost înregistrată pe segmentul magazinelor DIY, fapt explicat de companie prin migrarea noii generaţii de proprietari dinspre blocurile de apartamente către case, acolo unde pot realiza aplicaţii cu astfel de produse, precum sobe sau grătare.

Adrian Minzat, Director General Leier Brikston: "Remarcăm faptul că noua generaţie de proprietari migrează către locuinţe unifamiliale, datorită posibilităţii derulării activităţilor în aer liber prin accesul la curte. Încercăm întotdeauna să ne adaptăm fiecărui proiect, fie că vorbim de zona rezidenţială sau doar de o casă, tratând clientul cu maximă seriozitate. Satisfacţia acestuia este principalul factor care ne-a ajutat de-a lungul anilor să avem o creştere constantă a business-ului."

În ceea ce priveşte gama de ţiglă ceramică Leier Terra Rosa, aceasta a înregistrat creşteri pe segmentul înlocuirilor, ceea ce, potrivit companiei, indică eventuale reparaţii realizate în prima parte a anului. De asemenea, o uşoară creştere a fost remarcată şi pe segmentul formatelor mici de elemente prefabricate de beton - dale şi pavele.

Prima jumătate a acestui an a însemnat pentru Grupul Leier importante mutări pe piaţa materialelor de construcţii. Astfel, achiziţia fabricii Siceram Sighişoara şi includerea în portofoliul companiei a ţiglei ceramice au generat o creştere a volumului de producţie a zidăriei ceramice.

Mihaela Haidiner, Director General Leier Siceram: "Leier Siceram a fost rapid integrată în reţeaua existentă de fabrici Leier de pe teritoriul României. Poziţia centrală din punct de vedere geografic este extrem de favorabilă şi permite lansarea de oferte pentru o gamă extinsă de produse. Avem astfel posibilitatea să propunem la vânzare atât produse ale fabricilor din România, cât şi produse fabricate în unităţi de producţie din Ungaria. Remarcăm de asemenea apetitul clienţilor către produsele din gama premium, cum ar fi cărămizile şlefuite sau cele cu izolaţie. În general, clienţii sunt mai bine informaţi şi mai selectivi în ceea ce priveşte calitatea produselor şi avem certitudinea că produsele premium vor avea o vizibilitate mai mare în piaţa materialelor de construcţii în viitorul apropiat".

După preluarea fabricii Siceram de la Sighişoara, Leier îşi consolidează poziţia pe plan local prin construcţia unor noi fabrici la Câţcău, judeţul Cluj, şi Şimand, judeţul Arad. Prima dintre acestea, cea din judeţul Cluj, va demara producţia de prefabricate de beton începând cu luna martie a anului 2021, urmând ca unitatea din Arad să înceapă producţia în acelaşi an, din luna noiembrie.

"Ca urmare a acestor schimbări încercăm să optimizăm şi să modernizăm liniile noastre de producţie pentru a putea satisface cererile tot mai crescute de sisteme complete de canalizare. Investiţiile pe care le facem arată faptul că ne dorim să creştem capacitatea noastră de producţie şi să beneficiem de o diversificare a portofoliului Leier de produse. Creşterea continuă a solicitărilor din partea partenerilor noaştri nu poate decât să ne bucure şi să ne motiveze în întreaga noastră activitate." a declarat Cristian Suciu, Director General Leier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro