Grupul Netopia vinde pachetul majoritar de acţiuni către Innova Capital

S.B.
Companii / 25 mai 2023

Grupul Netopia vinde pachetul majoritar de acţiuni către Innova Capital

Grupul Netopia anunţă vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către Innova Capital, fond de investiţii de private equity din Europa Centrală şi de Est.

Grupul NETOPIA oferă în prezent soluţii diversificate de plăţi electronice şi alte servicii conexe pentru un portofoliu de peste 25.000 de comercianţi, majoritatea din sectorul IMM-urilor. Prin intermediul platformei NETOPIA Payments sunt procesate anual 25% din tranzacţiile online cu carduri de pe piaţă locală, iar aplicaţia mobilPay Wallet este primul portofel digital multifuncţional din România, care facilitează plăţile în mii de locaţii online şi offline. Totodată, NETOPIA este lider în soluţii de plată prin SMS, o modalitate populară pentru plăţi de valoare redusă, în special pentru achiziţionarea biletelor de transport în comun, plata parcării şi plata taxelor de emitere a cărţilor de identitate.

Pe lângă soluţiile de plată, NETOPIA se află în topul serviciilor de mesagerie SMS. Prin intermediul platformei Web2SMS, peste 10 milioane de români au recepţionat comunicări prin SMS de la diverse companii precum firme de curierat, instituţii financiare, magazine online şi agenţii de marketing.

"Grupul NETOPIA a demonstrat în mod constant angajamentul său faţă de inovaţie, prin soluţii de plată adaptate mediului online şi soluţii de mesagerie SMS pentru marketing digital. Cu ajutorul echipei Innova Capital, ne dorim să accelerăm lansarea unor noi soluţii inovative într-o industrie atât de dinamică cum este industria plăţilor online. Această mutare strategică va consolida poziţia Grupului NETOPIA ca lider pe piaţa locală, oferind produse şi servicii fără precedent. Suntem entuziasmaţi de perspectivele acestui parteneriat şi ne bucurăm că am ajuns în acest punct." a declarat Antonio Eram, co-fondator şi CEO al Grupului NETOPIA

"Analizăm cu mare interes evoluţiile dinamice ale economiei locale, în special potenţialul extraordinar de creştere al serviciilor digitale. Ne bucurăm că putem face o investiţie într-unul din cei mai respectaţi lideri în rândul furnizorilor de soluţii moderne de plată pe a doua piaţă ca mărime din Europa Centrală şi de Est. Dorim să valorificăm toată experienţa noastră acumulată până acum în industria serviciilor financiare pentru a sprijini creşterea NETOPIA şi pentru a-i consolida în continuare poziţia pe piaţa românească a soluţiilor de plată", a declarat Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova Capital.

După cum este uzual în astfel de tranzacţii, finalizarea acesteia se va realiza după obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor relevante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb