Guvernul ia în calcul prelungirea susţinerii plăţii şomajului tehnic

G.M.
Ziarul BURSA #Politică #Resurse Umane / 5 ianuarie

Guvernul ia în calcul prelungirea susţinerii plăţii şomajului tehnic

Guvernul ar putea prelungi sprijinul financiar acordat antreprenorilor pentru plata şomajului tehnic, a afirmat, ieri, Marius Budăi, ministrul Muncii.

"Ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajaţi şi angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie vom discuta şi de o prelungire. Vorbim de şomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajaţii a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi e vorba de indemnizaţia de 41,5% din câştigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricţionat activitatea. Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiţi din punct de vedere al actelor normative dacă vor fi impuse restricţii. Trebuie să avem o protecţie din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricţiilor dacă acestea vor fi", a declarat Marius Budăi, pentru Antena 3.

Ministrul Muncii a precizat că momentan se asigură o protecţie din partea statului pentru angajaţii şi angajatorii care ar putea suferi dacă s-ar confrunta cu noi restricţii sanitare.

Amintim că susţinerea plăţii şomajului tehnic de la bugetul de stat a fost una dintre măsurile luate în stare de urgenţă, în primăvara anului 2020, de guvernul Orban. Măsura de sprijin a fost prelungită ulterior, cu mici sincope, de guvernările Orban şi Cîţu şi de ea au beneficiat numai în primăvara şi vara anului 2020 peste 1,3 milioane de angajaţi.

Pentru a beneficia de decontarea sumelor respective, angajatorii depun la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, din raza teritorială a căreia îşi au sediul social, o cerere semnată şi datată de reprezentantul legal însoţită de o declaraţie pe propria răspundere şi de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această indemnizaţie. Documentele se depun în luna curentă pentru plata indemnizaţiei din luna anterioară. Plata indemnizaţiei se face în conturile deschise de angajatori la instituţiile de credit în cel mult 15 zile de la depunerea documentelor. Angajatorul plăteşte indemnizaţia în termen de maximum trei zile lucrătoare de la primirea sumelor respective.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

19 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9474
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7141
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8270
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8404
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.8333

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
piperea.ro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro